Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć siromašnima

Hrvatska opet pokazala veliko srce: Ovim obiteljima vraćen je osmijeh na lice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sinoćnjeg priloga Dnevnika Nove TV o siromaštvu u Baranji i o obiteljima Šekutor i Klasić Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce. Građani iz svih krajeva zovu i nude pomoć siromašnim obiteljima. Hrana, odjeća, pa čak i drva za ogrjev, već danas stižu u njihove domove.

Od jutra telefon obitelji Klasić iz Kneževa ne prestaje zvoniti. Ista slika i kod obitelji Šekutor iz Darde. Zovu ljudi iz svih hrvatskih krajeva i nude pomoć.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije

Iako mnogi i sami krpaju kraj s krajem, hrvatski građani nisu ostali ravnodušni. 'Mnoge žene su rekle da imaju djecu kao i ja. Ista dob njihova. Tako da su me pitale koje brojeve nose pa će djeci poslati cipelice', rekla je Danijela Klasić.

Iznošena dječja obuća i odjeća, prazni hladnjaci, nedostatak drva za ogrjev. Građani su reagirali.

'Nama roditelji ne mogu kupiti ništa, tako da je teško'

Na kućni prag Šekutorovih stigla su drva. 'Jedno 4 prostorna metra koji će pomoći da prođe, ajmo reć do neke sredine prvog mjeseca', kaže poduzetnik Boris Pintarić koji je drva donirao.

Zahvaljujući dobrim ljudima, bit će ovo i topao i radostan Božić za Josipa i Antuna. I u očima Ane, Marka i Ivane- bit će malo više radosti. Na blagdanskom stolu naći će se i nešto drugo, a ne samo krumpir kojega jedu svaki dan.

Za sreću ovim skromnim obiteljima nije potrebno mnogo.

Oni koji žele financijski pomoći ovim obiteljima, to mogu učiniti dostavom pomoći na njihovu kućnu adresu ili putem računa u banci. Obitelji se unaprijed svima zahvaljuju.

Obitelj Šekutor

Adresa: A.G.MATOŠA 2, DARDA

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR4723400093110878817

Obitelj Klasić

Adresa: GRANIČARSKA 7, KNEŽEVO

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR4323400093110613691

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene