Velike količine kiše pale su tijekom popodneva u dijelovima Istre. Čak 105 mm kiše palo je u Rovinju, a pojedini su gradovi ostali pod vodom. U Gorskom kotaru je i snijeg.

Galerija


Velika promjena vremena zahvatila je Hrvatsku. Najviše kiše palo je na zapadnoj obali Istre od Umaga do Rovinja.

Vezani članci Ogromna količina kiše poplavila dijelove Rijeke Snažno nevrijeme u Rijeci: Bujice blata i vode poplavile dijelove grada, šahtovi opet letjeli u zrak, automobili ostajali na cesti Kiša u Dubrovniku - 4 Nevrijeme u Dalmaciji: U Kninu bujica na ulicama, a u Splitu snažan vjetar rušio grane i oštetio vozila

Na skijalištu Platak je pao i snijeg, a zabijelilo se i Tršće u Gorskom kotaru, javio je Istramet. 

Velika količina kiše u kratkom vremenu ulicu u Poreču pretvorila je u rijeku, a pod vodom je završila i prometnica u Vrsaru.

Vatrogasci od Umaga do Rovinja na terenu su cijeli dan. Zbog velike količine kiše u kratkom vremenu bilo je poplavljenih ulica i podrumskih prostora iz kojih su ispumpavali vodu.

''Oborinski sustav je uslijed velikih količina vode bio preopterećen i prouzročio je manje probleme. Trenutno smo imali dvije intervencije, štete nije bilo. Intervenirali su vatrogasci i komunalna služba'', rekao je Denis Matošević, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Poreč.

Na snimkama koje je objavio Istramet vidi se  poplavljeno područje nedaleko od Rovinja.

 

 

Uz kišu probleme stvara i vjetar. Do Senja se vozi uz zabrane i ograničenja kao i autocestom kroz Gorski kotar. Udari vjetra ometaju i pomorski promet.

 

Na oprez je pozvala i policija. Zbog mokrog i skliskog kolnika povećana je opasnost od prometnih nezgoda zbog toga što ovakvi uvjeti na cestama znatno produžuju zaustavni put prilikom kočenja. Policija, stoga, apelira na vozače da način vožnje prilagode vremenskim uvjetima i stanju na cestama.

Meteoalaram za ponedjeljak je u žutom. Upozorenje je izdano za Slavoniju, Dalmaciju, Gorski kotar i Liku. Narančasto upozorenje izdano je za sjeverni Jadran, a zbog grmljavinskog nevremena i za dubrovačko područje.