Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija u Slavonskom Brodu

Zavod za toksikologiju o posljedicama zagađenja vode: "Postoji rizik za pojavu mučnina, povraćanja..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za toksikologiju očitovao se o utjecaju zabilježenih koncentracija ugljikovodika u vodi na zdravlje građana Slavonskog Broda.

Zbog ekološke katastrofe i zagađenja vode, Grad Slavonski Brod zatražio je očitovanje od Hrvatskog zavoda za toksikologiju o utjecaju zabilježenih koncentracija ugljikovodika u vodi na zdravlje građana. U subotu je stigao odgovor.

Pročitajte i ovo Daliboror Vašarević iz građanske inicijative (Foto: Dnevni.hr) Problem s vodom Dok se vladajući prepucavaju, građani Slavonskog Broda su zbunjeni: ''Svi smo zabrinuti, nitko ne zna koje su posljedice'' Slika nije dostupna Policija podnijela kaznenen prijave Objavljena nova analiza vode u Slavonskom Brodu: Gradonačelnik i dalje iznosi teške optužbe

"U dopisu koji je danas dostavljen Gradu navodi se kako je teško za očekivati da konzumacija vode u kojoj su zabilježene ovakve koncentracije ugljikovodika može utjecati na zdravlje u ovako kratkom vremenu izloženosti, no uvijek postoji rizik za pojavu štetnih učinaka poput mučnina, povraćanja i probavnih problema zbog čega je nužno informirati građane da voda nije za piće.

Nadalje, u dostavljenom odgovoru se ističe da kada koncentracija neke kemikalije u vodi prijeđe maksimalnu dopuštenu vrijednost to ne znači da će se netko odmah otrovati, no da u svakom slučaju voda u Slavonskom Brodu nije zdravstveno ispravna za piće i ne smije se koristiti čak niti prokuhana", priopćili su iz Grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene