Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIOPĆENJE CRODUXA

Oglasila se tvrtka koju optužuju za zagađenje vode u Slavonskom Brodu: "Incident se dogodio kilometrima od vodocrpilišta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji", poručuju iz Croduxa.

Nakon što je Zavod za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu u petak izvijestio da je drastično povećana koncentracija ugljikovodika u vodi te da voda nije zdravstveno ispravna, gradonačelnik Mirko Duspara u svojim je izjavama za to krivcem označio tvrtku koja je testirala stari produkotovod, pri čemu je u tlo istekla određena količina derivata.

Pročitajte i ovo Daliboror Vašarević iz građanske inicijative (Foto: Dnevni.hr) Problem s vodom Dok se vladajući prepucavaju, građani Slavonskog Broda su zbunjeni: ''Svi smo zabrinuti, nitko ne zna koje su posljedice'' Screenshot: YouTube/SBPlus Tko je odgovoran? Brodski portal objavio snimku: Benzin u Brodu nesmetano curi već šest dana

Tim se povodom danas o svemu oglasila i prozvana tvrtka, Crodux, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja.

Incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2.8 - 5 km udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150 - 200 lit benzina. Tvrtka Crodux provodi i dalje sve propisane aktivnosti u vezi sanacije", navodi se u priopćenju te tvrtke.

Razvoj situacije u Slavonskom Brodu možete pratiti OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene