Voda u Slavonskom Brodu nije za piće (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Voda u Slavonskom Brodu nije za piće (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

"Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji", poručuju iz Croduxa.


Nakon što je Zavod za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu u petak izvijestio da je drastično povećana koncentracija ugljikovodika u vodi te da voda nije zdravstveno ispravna, gradonačelnik Mirko Duspara u svojim je izjavama za to krivcem označio tvrtku koja je testirala stari produkotovod, pri čemu je u tlo istekla određena količina derivata.

Vezani članci Daliboror Vašarević iz građanske inicijative (Foto: Dnevni.hr) Dok se vladajući prepucavaju, građani Slavonskog Broda su zbunjeni: ''Svi smo zabrinuti, nitko ne zna koje su posljedice'' Sanacija cjevovoda nakon ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Objavljena nova analiza vode u Slavonskom Brodu: Gradonačelnik i dalje iznosi teške optužbe

Tim se povodom danas o svemu oglasila i prozvana tvrtka, Crodux, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja.

Incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2.8 - 5 km udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150 - 200 lit benzina. Tvrtka Crodux provodi i dalje sve propisane aktivnosti u vezi sanacije", navodi se u priopćenju te tvrtke.

Razvoj situacije u Slavonskom Brodu možete pratiti OVDJE.