Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesto na kojem želite biti

Uskoro najveći vintage party koji se slavi povratkom na kraj 18. stoljeća

Lukovo - 2
Lukovo - 2 Turistička zajednica Grada Novske
Aktualno Galerija Lukovo - 2 Lukovo - 2 Foto: Turistička zajednica Grada Novske Lukovo - 1 Lukovo - 1 Foto: Turistička zajednica Grada Novske Lukovo - 5 Lukovo - 5 Foto: Turistička zajednica Grada Novske Lukovo - 4 Lukovo - 4 Foto: Turistička zajednica Grada Novske +4 Lukovo - 3 Galerija 1/9 >>
Grad sa sedam zelenih cvjetova. To je novi nadimak grada Novske koji je stekao pobjedom u kategoriji najbolje uređenog grada. Osim urednog okoliša i pravog slavonskog ugođaja, ovaj grad nudi i jednu posebno zanimljivu manifestaciju. Lukovo je zapravo najveći vintage party u Hrvatskoj.

Turizam se danas razvija u raznim smjerovima i više nije rezerviran samo za obalu i jadranske otoke. Važno je biti poseban, a u tome sve više uspijevaju i kontinentalni gradovi. Novska već tradicionalno slavi Lukovo, a tih se dana cijeli grad vraća na kraj 18. i početak 19. stoljeća.

Ova tradicionalna manifestacija, koja će se ove godine održati 18.-20. listopada, zaslužila je titulu najvećeg vintage partija u Hrvatskoj.

Dođete li u Novsku taj dan, očekujte brojne šetače odjevene u modne stilove iz spomenutog razdoblja. Okupljene oduševljava promatrati tkanine proizvedene od kvalitetnih materijala, s pažljivo odabranim detaljima koji su se stvarali ručno.

Nekoliko dana prije Lukovog iz škrinja se izvlače i narodne nošnje. Slavonske nošnje su izrazito bogate i čuvaju dugogodišnju tradiciju. Osim lijepo sređenih šetača koji ponosno pokazuju djelić svoje kulture, ceste i puteljke grada Novske tih će dana preplaviti svečano ukrašene kočije. Uz kočije neizostavno idu pravi slavonski konji koje posjetitelji rijetko gdje mogu, u ovom izdanju, vidjeti.

Posjetitelji mogu doživjeti jedinstveno iskustvo vožnje u kočiji u kojoj od kočijaša mogu saznati sve o novljanskoj prošlosti.

Jedna od glavnih atrakcija ovog vintage partija je i stari hotel Knopp koji je nekada bio centar društvenog života tog grada, a u sklopu ove manifestacije ponovno mu je udahnut život.

Za potpunu atmosferu i duh nekih prošlih vremena pobrinut će se mladi glazbenici, a glavna pozornica bit će mjesto prave zabave. Ovdje možete pogledati tko su glavni izvođači.

Na svakom će koraku voditelji obiteljskih gospodarstva dočekivati posjetitelje s različitim proizvodima vrijedno pripremljenim na njihovim farmama i poljima.

Atmosferu će dodatno začiniti miris gulaša, ali i slatke palačinke od medljikovca - šumskog meda novljanskih pčelara. Slavonci su poznati po gostoprimstvu koje se ne zaboravlja, a ovo nije uobičajeno slavlje.

Lukovo u Novskoj je krivaj – kojeg vrijedi prepričavati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene