Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi Gradskog odbora SDP-a Novske vratili su članske iskaznice, nezadovoljni, kako su objasnili na konferenciji za novinare u četvrtak navečer, zbog kršenja Statuta SDP-a i to na višim stranačkim instancama.


"Ovo nije kampanja protiv SDP-a, već izražavanje nezadovoljstva zbog kršenja Statuta SDP-a i to na višim stranačkim instancama," rekao je glasnogovornik Gradskog odbora Drago Stanivuković, a predsjednica stranačkog Gradskog odbora Marija Kovačević kazala je da su zahtjevi za raščišćavanje odnosa u Gradskom odboru ostali u stranačkim ladicama i da nitko od stranačkih čelnika, kojima su se obraćali, na njih nije reagirao.

Vezani članci Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja

Članovi Gradskog odbora SDP-a, kad je riječ o kršenju Statuta, prst upiru prije svega u glavnog tajnika stranke Igora Dragovana i vršitelja dužnosti Županijskog odbora SDP-a Sisačko-moslavačke županije Zdenka Vahovca.

Sukobi u SDP-u Novske počeli su prije godinu dana, uoči stranačke konvencije, kad su se stari članovi suprotstavili kandidaturi Marije Kovačević, bivše članice HDZ-a i bojkotirali konvenciju. Nakon izbora novog vodstva gradskog SDP-a, na čije čelo je došla Kovačević, nastavljeni su unutarstranački obračuni.

Novo vodstvo gradskog SDP-a, nezadovoljno koalicijskim sporazumom s HSLS-om i gradonačelnikom Vladom Klasanom (HSLS), odlučilo je raskinuti koaliciju te najavilo da neće podržati prijedlog gradskog proračuna za 2015. godinu. U namjeri rušenja gradonačelnika našlo se na istoj liniji s HDZ-om i njegovim koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću (HSS-om, HČSP-om i BUZ-om). Odluku novoga vodstva gradskog SDP-a međutim ne prihvaća niti jedan od dvojice SDP-ovih gradskih vijećnika.

Gradski odbor SDP-a, rečeno je na konferenciji za novinare, odlučio je povući svoje predstavnike iz komisija Gradskog vijeća i gradskih tvrtki. Koliko je članova u tim tijelima poslušalo odluku odbora u odlasku, u četvrtak navečer nije se moglo provjeriti.

U međuvremenu je Gradski odbor SDP-a, o čemu su obaviješteni novinari, rasformirao temeljne ogranke u nekoliko naselja Novske. Prijedlog gradskog proračuna za 2015. godinu je na dnevnom sjednice Gradskog vijeća Novske u utorak 23. prosinca.

U Novskoj je od lokalnih izbora 2013. na vlasti koalicija HSLS-SDP-HSP, a HDZ, koji je vlast držao od 1990., prešao je oporbu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook