Obavijesti Video Pretražite Navigacija
željeznička nesreća kod rijeke

Ovo su heroji koji su spriječili tragediju i pogibiju radnika: "Kada zakaže tehnika, izuzetno je važno da ne zakažu ljudi"

Aktualno Galerija Zaposlenici HŽ-a Zaposlenici HŽ-a Foto: Dnevnik Nove TV Vlak - 4 Vlak - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Vlak - 3 Vlak - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Vlak - 2 Vlak - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +5 Vlak - 1 Galerija 1/10 >>
Dok se očekuju rezultati očevida željezničke nesreće u blizini Rijeke, novinar Dnevnika Nove TV Marko Balen razgovarao je s radnicima koji su spriječili da dođe do pogibije njihovih kolega.

Snimke drona koje je ekskluzivno prenio Dnevnik Nove TV prikazuju smrskane vagone nakon teške željezničke nesreće između kolodvora Meja i Škrljevo kod Rijeke. Nastala je golema materijalna šteta.

Čekaju se rezultati očevida koji usporavaju iznimno loše vremenske prilike i po čijem će se završetku znati točni uzroci ove velike nesreće koja je mogla završiti puno tragičnije. S ljudima koji su spriječili tragediju i pogibiju pružnih radnika razgovarao je novinar Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Pročitajte i ovo Marko Biočina i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA DNEVNIKA NOVE TV "Ispada da je premijer Filipovića smijenio zbog odabira suradnika, a on sam je gotovo 30 puta u slučaju ministara odabrao pogrešno"

Nešto prije 9 sati kroz željezničku stanicu Meja doslovno je protutnjao teretni vlak. "Proletio je kroz treći kolodvor, jednostavno prohujao i u tom trenutku sam odmah nazvala kolege u kolodvor Meja - Škrljevo. Upozorila sam ih da je protutnjao vlak, da je prošao i da juri dalje prema drugom vlaku koji se nalazio s druge strane", rekla je Nikolina Sabljak, prometnica vlakova kolodvora Škrljevo.

Kolege su alarmirali pružne radnike koji su bili u radnom stroju....
"Na svu sreću uspjeli smo dobiti jedne i druge. Ovaj prvi je uspio iskočiti van motora pa se spasio, to ga je kolega Josip uspio dobiti", ispričao je prometnik vlakova Dražen Cindrić o tom događaju.

Pročitajte i ovo Novinar Evan Gershkovich u zatvoru uhićen zbog navodne špijunaže Oslobađanje novinara Gershkovicha prioritet je za Bijelu kuću: "Nećemo stati dok ga ne dovedemo doma"


"Kolega je isključio napon, a ja sam odmah zvao kolegu Berislava koji je bio u prvom motoru gore. Rekao sam mu da bježi van jer na njega ide vlak i da skoči. Bio sam s njim na liniji i samo sam čuo udarac na liniji i onda se prekinuo poziv. Probao sam ga kasnije zvati dva-tri puta, nije se javio i onda se nakon tri-četiri minute javio i rekao da sam mu spasio život", rekao je vozač Josip Brozović o svome iskustvu tijekom nesreće.

Sekunde su odlučivale o spašavanju ljudskih života. "Svima nam je to bila jedna izuzetno stresna situacija. Hvala Bogu, odreagirali smo najbolje što smo mogli, kontaktirali te ljude, to nam je najveća sreća u tome svemu", zaključio je Brozović.

U Sindikatu su ponosni na svoje članove i njihovu reakciju. "Kod nas postoji izreka da prometnik vlakova jedanput griješi, ali isto tako u ovom slučaju, kada zakaže tehnika, izuzetno je važno da ne zakažu ljudi. Ovdje ljudi nisu zakazali. To je bila reakcija u djeliću sekunde", rekao je predsjednik Sindikata prometnika vlakova Hrvatske Mario Grbešić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojna uhićenja Balkanski kartel švercao kokain u tunjevini! Osnovali kompaniju za uvoz i trgovinu zamrznute robe te za ulaganje u nekretnine

Pročitajte i ovo Cjepivo Stigao šef HERA-e Prijeti li nova zdravstvena kriza? Beroš poručio: "Važno je u Europi učiniti jednu stvar"

Željeznički promet između Rijeke i Zagreba zbog ove će nesreće danima biti u prekidu. Putnici se prevoze autobusima, a teret iz Rijeke i prema Rijeci ići će preko Slovenije.

Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ infratstrukture, objasnio je da će iz HŽ-a u narednim danima osigurati 24-satni promet na pruzi od Šapjana prema Pivki.

Zahvaljujući pribranosti i savjesnosti radnika spriječena je puno veća tragedija. Oni nakon današnjeg redovitog dana odmora večeras idu u noćnu smjenu i dalje skromno smatrajući da su samo radili svoj posao.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene