Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna uhićenja

Balkanski kartel švercao kokain u tunjevini! Osnovali kompaniju za uvoz i trgovinu zamrznute robe te za ulaganje u nekretnine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Španjolska policija priopćila je da je u utorak zaplijenila 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike u sjeverozapadnoj luci u Vigu, a bio je skriven u smrznutoj tunjevini koja je trebala biti distribuirana širom Europe.

U akciji je uhićeno i 20 osoba koje pripadaju dvjema organizacijama s Balkana, što je, kako se navodi, ''veliki udarac'' jednoj od najsnažnijih distributivnih mreža u Europi.

Policija navodi da je to najveća količina koja je ikad zaplijenjena u Galiciji, koju su krijumčari desetljećima koristili za distribuiranje droge u Europu.

Pročitajte i ovo Bivši ministar Davor Filipović i Andrej Plenković Nova afera Potvrđeno iz Vlade: Plenković smijenio ministra Filipovića

Krijumčarska mreža, kako se navodi, Balkanski kartel, osnovala je kompaniju za uvoz i trgovinu zamrznutom robom iz raznih dijelova svijeta, kao i za ulaganje u nekretnine, a to je koristila kao paravan za šverc droge, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Urušit ćete Srbiju" Vučić žestoko lobira za svoju stranku na parlamentarnim izborima: Spreman je i na očajnički potez

Španjolska policija tijekom višemjesečnog nadzora kompanije je utvrdila da tvrtka prikriva umiješanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera s oznakama raznih kompanija iz cijelog sveta u druge luke.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene