Oružje, ilustracija - 1
Oružje, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Novi vasnik kuće u Petrinji je, čisteći kuću u nedjelju, pronašao široki asortiman oružja, izvijestila je Sisačko-moslavačka policija.


Novi vlasnik kuće u Petrinji je, čisteći kuću u nedjelju, pronašao automatsku pušku, eksploziv i streljivo, a među oružjem je bio i ručni bacač granata te pola kilograma plastičnog eksploziva, izvijestila je Sisačko-moslavačka policija u ponedjeljak.

U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, policija je pozvala građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija.

Ilustracija Mrtav muškarac pronađen u kući kod Dicma: Drugi s oružjem u rukama policiji priječio ulaz

Ilustracija Pljačka banke u Zagrebu: Razbojnik vatrenim oružjem prijetio zaposlenicama

"Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje", izvijestili su iz policije.

Dodali su kako je kampanja dragovoljne predaje vremenski neograničena te da se građani o svemu mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju