Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veće cijene

Novi udar na vozače! Od subote skuplji tehnički pregled!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna blagajna bit će bogatija za najmanje 60 milijuna kuna.

Novi udar na vozače. Poskupljuje tehnički pregled vozila. Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je novi pravilnik s većim cijenama. Cijene će od subote biti veće za 10-ak posto.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti

Za pečat i tehnički pregled automobila, nove cijene.

'Mogu vam iskreno reći nije mi drago jer i tako sve poskupljuje iz dana u dan, plaće stagniraju, ne veselimo se', rekao nam je Ivan.

Nova cijena tehničkog pregleda automobila je nešto više od 152 kune. Poskupljenje neće izbjeći ni vozači teretnih automobila, tehnički će platiti 245 kuna. Poskupjelo je i produljenje valjanosti prometne dozvole, nova cijena 46 kuna. Skuplje je i popunjavanje registracijskog lista, ono sada stoji više od 34 kune.

Nova pravila za neplatiše kazni: U registru se nalazi 9.103 osobe i tvrtke

Dosadašnje cijene plaćali smo po pravilniku koji se nije promijenio od 2009. godine.

'Radi se o uobičajenom usklađenju visine naknada koji u principu u posljednjih nekoliko godina ide svakih četiri ili pet godina usklađenje se radi s povećanjem usluga u RH', rekao je ekipi Dnevnika Nove TV Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

U sindikatu hrvatskih vozača ističu kako su i sadašnje cijene vrlo visoke. Poskupljenje će, prema njihovim riječima, najviše osjetiti vozači kamiona.

'Prije svega ovo je dodatni udar na sve sudionike cestovnog prometa i na sve one koji posjeduju vozila. Svako povećanje je dodatni udar i ovako je borba kako preživjeti', smatra Miljenko Gočin iz Sindikata hrvatskog vozača.

FOTO Osijek: Automobil mjesecima prikuplja kazne za parking, vozača nema!

Nove cijene na snagu kreću od subote. U prosjeku će tehnički pregled za osobni automobil poskupjeti 33 kune. Ako to pomnožimo s brojem registriranih vozila, državna blagajna bit će bogatija za najmanje 60 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene