Nakon premijerove ponude povišica javnom sektoru, sindikati javnih službi objavili su svoj zahtjev koji je čak tri puta veći od premijerove ponude.

Galerija


Traže povišicu od 18,3 posto i računaju da bi to državu stajalo oko tri i pol milijarde kuna. Sindikati nisu jedinstveni jer obrazovni sindikat Preporod ne podržava toliki zahtjev, kao ni sindikati državnih službi.

Vezani članci Željko Stipić (Foto: Pixsell,Matija Habljak) Čelnik sindikata čiji članovi jedini glasaju o ponudi: "Ovakav dogovor nije se smio prihvatiti, nisu svi dobili isto..." Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Mihalinec o tvrdnjama ministra Marića: "To je skandalozno!

"Još uvijek zaostajemo za privredom za 18,3 posto i naša je težnja da se ti postoci izniveliraju i u javnim službama i u državnim službama", napominje Stjepan Topolnjak, iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

"Izlaziti sa nekim zasebnim startnim pozicijama u ime svih je nekorektno i sigurno šteti ovim pregovorima", smatra Željko Stipić iz Sindikata Preporod.

"Mi imamo svoj posebni pregovarački odbor kao državne službe i mi nastavljamo na onom tragu 6,12 posto", ističe Dubravko Jagatić iz Sindikata policije Hrvatske.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr