Vatreni su otputovali u London, a Hrvatska je spremna za ''vatreno ludilo". Euforija uoči Europskog nogometnog prvenstva raste, a na navijačkom glazbenom nebu pojavile su se i nove pjesme koje podižu atmosferu među navijačima. S obzirom na koronavirus, rijetki navijači će utakmice gledati uživo, no zato su spremni ugostiteljski objekti, koji prema današnjoj odluci Stožera, mogu raditi do ponoći.

Galerija


Novo prvenstvo, nova navijačka himna! Ime tvoje venama će proć', srcu ide sigurno će doć', tu sad piše osjećam te ja, osam slova Hrvatska! ''To je moja emocija koju ja prenašam na papir, i onda naravno drago mi je ako se ljudi poistovjete s tim pjesmama'', kazao je našoj Sanji Juričić Marko Novosel, autor tekstova iz Zaprešić Boysa.

Vezani članci Marija Bubaš Capakova pomoćnica zadarskoj konobarici: "Može netko odbiti nositi masku, ali onda bi trebao raditi negdje drugdje" Ivan Čorkalo Jesu li navijači na Trgu bana Jelačića kršili mjere? "Prvih par redova je bilo diskutabilno, ostalo sve pod kontrolom"

Neopisivo tuče srce vatreno Hrvatima uoči svakog nogometnog prvenstva. A euforija je, slažu se svi, bez pjesme nepotpuna. Stihovi navijačkih pjesama urezani u pamćenje građana.

Rikša u prepoznatjivom ruhu, a na nozi trajno - Luka Modrić. Tetovaža ovog Splićanina došla je i do samog Modrića. ''Došla je do njega, poslao mi je dres i knjigu njegovu'', kazao je Jura iz Splita.

Za vatreno ludilo spremaju se i ugostitelji. Jer rijetki će navijači, zbog rigoroznih COVID pravila, put Londona i Glasgowa. ''Dobra vijest za ugostitelje, znači do ponoći se radi. Bit će dobro. Ja mislim da su Hrvati pokazali prije par godina kad smo bili na Svjetskom prvenstvu to jedno zajedništvo, i vjeru u reprezentaciju'', istaknuo je zadarski ugostitelj Neven Kožul.

Očekivanja građana ništa manja i prije Europskog prvenstva. ''Očekivanja su velika. Prvi krug moramo sigurno proć, a mi se nadamo da će to bit i finale.'', kazao je Saša Pleše iz Zaprešić Boysa.

 

Više o navijanju uoči Europskog prvenstva pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr