Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje vatreno ludilo

Svako ima svoju omiljenu navijačku himnu, no pojavili su se i novi hitovi koji podižu atmosferu

Aktualno Galerija Navijači Navijači Foto: DNEVNIK.hr Navijači na Trgu bana Josipa Jelačića - 1 Navijači na Trgu bana Josipa Jelačića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Navijači na Trgu bana Josipa Jelačića - 2 Navijači na Trgu bana Josipa Jelačića - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zaprešić Boysi Galerija 1/4 >>
Vatreni su otputovali u London, a Hrvatska je spremna za ''vatreno ludilo". Euforija uoči Europskog nogometnog prvenstva raste, a na navijačkom glazbenom nebu pojavile su se i nove pjesme koje podižu atmosferu među navijačima. S obzirom na koronavirus, rijetki navijači će utakmice gledati uživo, no zato su spremni ugostiteljski objekti, koji prema današnjoj odluci Stožera, mogu raditi do ponoći.

Novo prvenstvo, nova navijačka himna! Ime tvoje venama će proć', srcu ide sigurno će doć', tu sad piše osjećam te ja, osam slova Hrvatska! ''To je moja emocija koju ja prenašam na papir, i onda naravno drago mi je ako se ljudi poistovjete s tim pjesmama'', kazao je našoj Sanji Juričić Marko Novosel, autor tekstova iz Zaprešić Boysa.

Pročitajte i ovo Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran" Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

Neopisivo tuče srce vatreno Hrvatima uoči svakog nogometnog prvenstva. A euforija je, slažu se svi, bez pjesme nepotpuna. Stihovi navijačkih pjesama urezani u pamćenje građana.

Rikša u prepoznatjivom ruhu, a na nozi trajno - Luka Modrić. Tetovaža ovog Splićanina došla je i do samog Modrića. ''Došla je do njega, poslao mi je dres i knjigu njegovu'', kazao je Jura iz Splita.

Za vatreno ludilo spremaju se i ugostitelji. Jer rijetki će navijači, zbog rigoroznih COVID pravila, put Londona i Glasgowa. ''Dobra vijest za ugostitelje, znači do ponoći se radi. Bit će dobro. Ja mislim da su Hrvati pokazali prije par godina kad smo bili na Svjetskom prvenstvu to jedno zajedništvo, i vjeru u reprezentaciju'', istaknuo je zadarski ugostitelj Neven Kožul.

Očekivanja građana ništa manja i prije Europskog prvenstva. ''Očekivanja su velika. Prvi krug moramo sigurno proć, a mi se nadamo da će to bit i finale.'', kazao je Saša Pleše iz Zaprešić Boysa.

 

Više o navijanju uoči Europskog prvenstva pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene