Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institut Ruđer Bošković

Zahvaljujući novcu iz EU fondova naši znanstvenici traže lijek za tumor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski znanstvenici od danas rade na novim terapijama i lijeku za rak! Iz europskih fondova dobili su 5 milijuna eura za svoja istraživanja koja bi trebala pomoći u liječenju malignih bolesti. Za projekt Innomol već su raspisani novi natječaji, a podršku su danas dobili od europskih kolega.

Zahvaljujući 5 milijuna eura iz europskih fondova, znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković sljedeće tri godine provest će u traženju novih terapija i lijeka za tumorska oboljenja. 'Ne bi to nikako mogli bez EU fondova ostvariti, ovo je strahovito važno za naš institut, time i služimo kao primjer drugim institutima', kaže Oliver Vugrek, predstojnik Zavoda za molekularnu medicinu IRB-a.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice

>> Hrvatski znanstvenici DOBILI 5 MILIJUNA EURA! Evo zašto!

Na Institutu se u posebnom inkubatoru čuvaju tumorske stanice. Za to su potrebni strogo kontrolirani uvjeti kao što je prosječna tjelesna temperatura od 37 stupnjeva. A osim u ovakvom kemijskom laboratoriju na istraživanju novog lijeka za rak radit će i biolozi te medicinari i to njih tristotinjak. Raspisani su natječaji za nove radne snage, a podršku su dobili i od europskih kolega.

Unatoč niskim ulaganjima u hrvatskoj znanosti, naši su stručnjaci dobili priliku napraviti značajan korak u svjetskoj znanosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene