Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gomilaju se gubici

Zgarište sirane propada: Novac osiguran, a izvođača nema - "Imali smo nekoliko ponuda, neki od njih su htjeli iskoristiti situaciju"

Aktualno Galerija Sirana u Karlobagu - 1 Sirana u Karlobagu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sirana u Karlobagu - 2 Sirana u Karlobagu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sirana u Karlobagu - 3 Sirana u Karlobagu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sirana u Karlobagu - 4 Galerija 1/4 >>
Za radove vrijedne više od 30.000 eura već gotovo devet mjeseci u općinskoj tvrtki u Karlobagu ne mogu naći izvođača. Potrebno je obnoviti siranu u kojoj su se proizvodili nadaleko poznati sirevi. Dok se ne nađe izvođač radova, mlijeko više od stotinu krava prodaje se po otkupnoj cijeni, a gubici se samo gomilaju.

Zgarište sirane u Baškim Oštarijama iznad Karlobaga ne izgleda mnogo drugačije nego 17. studenog prošle godine, kada je stradala u požaru. Novac za obnovu je osiguran, no radovi nisu ni počeli.

"Problem je najviše u izvođačima. Imali smo nekoliko ponuda, neki od njih su htjeli iskoristiti situaciju, a neki od njih nisu mogli administrativno ispuniti uvjete natječaja", rekao je načelnik Općine Karlobag Boris Smojver, reporteru Dnevnika Nove TV Marku Balenu.

Pročitajte i ovo Ojačavanje nasipa u Hrušćici - 1 Visoki vodostaj Ojačava se nasip u Hrušćici, Mura i Drava stvaraju nove probleme: "Ovaj val je žestinom i silinom iznenadio sve"

Pročitajte i ovo Papa Franjo na susretu katoličke mladeži Izvještaj iz Portugala Završen susret katoličke mladeži: "Energija je bila nevjerojatna. Papa je bio spontan i opušteniji nego inače"

Mlijeko od ovih krava koje se nalaze na slobodnoj ispaši kao i onih koje se nalaze u štalama još uvijek se prodaje po otkupnoj cijeni velikoj mljekarskoj tvrtki. U upravi komunalnog poduzeća nadaju se da će uskoro ponovno koristiti to mlijeko za proizvodnju nadaleko poznatih sireva.

Općinari su trenutačno u pregovorima s izvođačem radova za kojeg se nadaju da bi mogao riješiti manje administrativne probleme te se napokon uhvatiti posla vrijednog više od 30.000 eura.

Više o ovoj priči možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene