Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Blažević

U dvije godine izgradio više potresom pogođenih kuća od Vlade, a sada je nominiran za humanitarca godine - i jedini je iz Europe

Ivan Blažević nominiran je za svjetsku nagradu – Humanitarac godine. Riječ je čovjeku koji sa svojim timom pomaže ženama žrtvama obiteljskog i sekusualnog nasilja, djeci u potrebi, ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj.

Jedini Europljanin nominiran za humanitarca godine stiže iz Hrvatske. Riječ je o prestižnoj nagradi u organizaciji Humanitarian Awards Global.

"Ja ovo ne mogu shvatiti kao neku osobnu nominaciju, ovo je nominacija za Solidarnu, za cijeli naš tim", rekao je Ivan Blažević iz zaklade Solidarna.

Osnovao je fond za potporu ukrajinskim izbjeglicama, pomogao njihovim obiteljima. Posebno je ponosan na pomoć ženama obiteljskog i seksualnog nasilja.

Pročitajte i ovo Tomislav Marević i Ivan Čorkalo priprema je pola posla Kako se zaštititi u kriznim situacijama? "Bitno je da građani budu svjesni situacije i opasnosti u kojoj žive"

"Fenomenalan čovjek koji mi je uskočio u pomoć kad mi je doista trebalo", riječi su kojima ga opisuju oni kojima je pomogao.

Šef vrijedne ekipe, u svega dvije godine sa svojim timom uspio je izgraditi više kuća uništenih u potresu od hrvatske Vlade.

Pročitajte i ovo Ivan Nasić, tajnik Viteškog alkarskog društva Završila utrka Proglašen slavodobitnik Sinjske alke: "On je najtrofejniji od trenutno aktivnih alkara"

Ovaj humanitarac u kategoriji je s još osamnaest svjetskih kandidata. Hoće li vrijedna nagrada u Hrvatsku, bit će poznato početkom listopada.

Što još misle o Ivanu oni kojima je pomogao kad im je bilo najpotrebnije i kako on komentira nominaciju, pogledajte u videoprilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene