Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U noći s petka na subotu, kada se dogodio pokušaj vojnog udara u Turskoj u kojemu je vojska odlučila srušiti predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Nova TV je bila jedina nacionalna televizijska kuća u Hrvatskoj koja je emitirala Izvanredne vijesti.


Pod uredničkom palicom Ivane Ivančić, emitirane su Izvanredne vijesti s ekskluzivnim snimkama i najnovijim informacijama iz Turske. S Marijom Miholjek u studiju je bila i urednica vanjske politike, Ivana Petrović, koja je analizirala pokušaj državnog udara te dala komentar što on znači za Hrvatsku i ostale članice Europske Unije, a iz Turske se u Izvanredne vijesti telefonskom vezom javio i kolega Aksel Zaimović.

Vezani članci Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Erdoğan je poslao poruku: "Ja sam taj koji drži ključeve potencijalne nove migrantske krize u Europskoj uniji" Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Ivane Petrović: "Na Balkanu se karte malo ozbiljnije miješaju i Hrvatska mora sudjelovati u tim procesima"

Time je Nova TV još jedanput potvrdila svoju snagu, misiju i poziciju lidera na domaćem tržištu. U trenutku krize koja je svakom sekundom poprimala sve veće razmjere i interes svjetskih medija bivao je sve veći, Nova TV brzo je regrutirala svoje najjače novinarske snage kako bi gledateljima promptno donijela najsvježije informacije vojnog udara u Turskoj.