Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova opasnost

Netko truje pse na Marjanu: Vlasnica objavila uznemirujuću snimku borbe za život svoje ljubimice

Otrovana kujica Leah bori se za život (Screenshot: Nataša Krstulović/Facebook)
Otrovana kujica Leah bori se za život (Screenshot: Nataša Krstulović/Facebook)
Splićane je dodatno uznemirila vijest da na Marjanu netko ostavlja jak otrov od kojeg su se u posljednja dva dana otrovala dva psa. Vlasnica je u šoku, na Facebooku je objavila i uznemirujući video reakcije njezina psa na otrov te upozorava sugrađane da paze na djecu i ljubimce. Sve je prijavila policiji.

Uz sve probleme koji muče splitski Marjan, sada netko ostavlja i otrov. Naime, dva su psa otrovana tijekom vikenda, a oba su od iste vlasnice. Jedan je otrovan u subotu na sjevernoj strani Marjana, drugi na južnoj. Vlasnica je za DNEVNIK.hr rekla da se za život drugog psa, kujice Lee, još uvijek bore, a na svojem profilu na Facebooku objavila je i potresnu snimku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

O svemu su obaviješteni i policija te Ured gradonačelnika.

"Što se događa na Marjanu, ne znamo. Jedan je pas otrovan u subotu popodne na sjevernoj strani i drugi na južnoj, uz sve mjere opreza", rekla je za DNEVNIK.hr vlasnica navedenih pasa.

"Još se borimo za jednu. Od nedjelje, od 17 sati, imala je 15 epileptičkih napada uz grčeve. Tek smo je sada uspjeli umiriti i ostaje nam čekati", priča potresena vlasnica.

O kakvoj je vrsti otrova riječ, vlasnica nije znala reći jer su psi povratili sve što su pojeli, pa veterinari nisu uspjeli pronaći uzorak neke otrovne tvari u njima, tvrdi vlasnica, no po simptomima, dodaje, sumnja se na jak poljoprivredni insekticid.

"Nemamo protuotrov jer ne znamo što je otrov. Djeluje na živčani sustav i djeluje brzinom svjetlosti. Od prvog simptoma do konvulzija prođe 10 do 15 minuta", pojašnjava vlasnica.

"Uz sve lijekove i infuzije tek nakon 15 sati kod Lee smo uspjeli postići smirenje. To su očajnički pokušaji. Ne znamo što će biti. Pokušavamo nemoguće, prije nego što je odlučimo uspavati zbog mučenja", kaže na kraju srhvana vlasnica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene