Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novosti, tjednik koji posljednja dva dana puni naslovnice, objavile su, kako kažu novu, poboljšanu naslovnicu.


Njihova naslovnica i dalje ima istu poruku, no oprema je izmijenjena samo u vidu podloge, koja je sad crvena, a ne crna. U uvodniku novog broja 'Glavni stožer Novosti', kako su se nazvali, odgovara na osude Ivana Zvonimir Čička i HHO-a, ministra Branka Vukelića te načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića. Analogija Glavni stožer vs. Glavni stožer time postaje jasnija, iako je vjerojatno zamišljena s dozom sarkazma.

Vezani članci Hrvatska pošta, ilustracija - 6 Hrvatska pošta uvodi novost: Od sad ćete dobivati jasnu obavijest da vam paket nije isporučen i gdje ga možete pokupiti Slika nije dostupna 'Obadva, obadva su pala!' - naslovnica Pupovčevih Novosti

>> 'Novosti' opet izašle sa spornom naslovnicom: 'Obadva su pala'

Novosti tumače Lucićevu osudu kao poruku da se već danas ili sutra 'može očekivati dizanje borbene spremnosti'. Nadalje dodaju kako ih sve to podsjeća na reprizu latinoameričkih hunti na čelu s Pinochetom i njemu sličnima, koji su cementirali autore u tribine gradskih stadiona.

'HHO je ridikulozna organizacija'

Za HHO navode kako se pretvorio u 'ridikuloznu organizaciju', koja njihovu naslovnicu uspoređuje s karikaturama proroka Muhameda. Njihov zaključak jest takav da smatraju kako HHO poziva javnost na linč uperen protiv njih. 'Čičak, Vukelić i Lucić iskoristili su činjenicu što novine izdaje srpska zajednica u Hrvatskoj, kako bi svojim redakcijama postavili priču u etno-nacionalistički ključ i time provocirali nove sukobe', piše u zaključku uvodnika Novosti.

Čičak: To je čisti bezobrazluk

O novoj naslovnici Novosti i međusobnim prozivkama između HHO-a i Novosti, telefonski smo razgovarali i s predsjednikom HHO-a, Ivanom Zvonimirom Čičkom. 'Nova naslovnica je krajnji bezobrazluk', rekao je Čičak. Na tumačenje reakcije HHO-a na prvu naslovnicu spomenutog tjednika, kako se radi o javnom pozivu na linč, Čičak je je žustro reagirao.

'To je naprosto budalaština! Mi nismo reagirali na sadržaj teksta', rekao je i dodao kako je njihova reakcija bila uperena protiv financiranja uređivačke politike, koja, prema mišljenju HHO-a, time širi govor mržnje. Čičak je napomenuo kako se glavni urednik Novosti Rade Dragojević prvo ispričao predsjedniku Savjeta za nacionalne manjine Aleksandru Tolnaueru, da bi nakon toga opet objavio istu naslovnicu. Za Čička je to sulud čin i čisti bezobrazluk.