Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIČA KAO IZ FILMA

Nizozemac moli za pomoć: Traži tatu u Dubrovniku s kojim je njegova majka imala romansu

Dubrovnik
Dubrovnik Foto: ROBERT MICHAEL/DPA
Nizozemac traži oca Dalmatinca koji je radio kao konobar na Jadranu. Njegova majka s njim je imala ljubavnu aferu davne 1967. i 1968. godine.

Nizozemac se obratio portalu Total Croatia News za pomoć kako bi pronašao svojeg oca Hrvata s kojim je njegova majka imala romansu. Nada se da će mu netko u Hrvatskoj pomoći kako bi pronašao oca, koji bi, prema njegovim procjenama, mogao imati 80-ak godina. 

Sve što ima od oca je jedna mutna fotografija. 

Njegov otac je 1966. godine radio kao konobar u hotelu Bellevue u Dubrovniku. Njegova majka bila je na odmoru u Dubrovniku 1966. i 1967. Prve godine otišla je u hotel Bellevue, a sljedeće se godine vratila u Dubrovnik, ali u drugi hotel, u kojem je ponovno srela konobara iz hotela Bellevue.

Svoju priču opisao je u pismu. 

"Hodali su tijekom njezina odmora, pa je jedan i jedan nakon devet mjeseci postalo tri. Pokušala je doći do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Nije jasno je li on ikad dobio njezinu poruku i je li doznao za moje postojanje.

U prošlosti sam poduzeo neke radnje kako bih pronašao svog oca. Napisao sam mail hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju. Prošlog sam mjeseca pokušao stupiti u kontakt s nekim tko bi mi mogao pomoći.

Važno je, naravno, njegovo ime. To je pomalo problem. Nikad nije napisao svoje ime, tako da od majke znam samo kako se ono izgovara: Gojko Smilonic.

Nisam mogao naći nikoga s tim imenom, najbliža postojeća imena su Smiljanić ili Smilović. Ako je još živ, trebao bi imati osamdesetak godina. Imam njegovu mutnu fotografiju", napisao je Nizozemac.

Pročitajte i ovo Život prica priče (Foto: dnevnik.hr) "Život priča priče" Pogledajte njihove priče: Slađana godinama traži oca, Ivan je ostao sam sa 6 djece, Vedranova odluka promijenila je mnoge živote...

Nizozemac 29. rujna dolazi u Dubrovnik i tamo će boraviti dva tjedna. 

Fotografiju muškarca za kojim Nizozemac traga možete pogledati OVDJE.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene