Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa?

Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom

Aktualno Galerija Rodilište - 1 Rodilište - 1 Foto: Večernje vijesti Nove TV Rodilište - 2 Rodilište - 2 Foto: Večernje vijesti Nove TV Rodilište - 3 Rodilište - 3 Foto: Večernje vijesti Nove TV +0 Beba Galerija 1/4 >>
Nijedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu! Ono stoji prazno, uz osam zaposlenika, ali i dalje bez anesteziologa. Sinjanke rađaju u Splitu pa se postavlja pitanje koja korist od rodilišta! Bruna Papić.

Plač bebe u sinjskom rodilištu nije se čuo cijelu prošlu godinu. Od 269 Sinjanki i Sinjana rođenih u 2023., baš nitko na svijet nije došao u svom gradu.

"Ili nemaju stručni kadar pa idu u Split ili nešto...Nešto se događa", rekao je Stipe iz Sinja.

"Gradonačelnik i oni trebali bi o tome više povesti računa jer on je u raspadnutom stanju. On nema ni doktora, nema ni osoblja ni sala za operacije ni ništa. Prema tome, mislim da nije u redu. Inače, žene će rađat po putu", rekla je Ankica iz Sinja.

Rađat će i rađaju u Splitu. Čak je i prva beba u KBC-u Split u prošloj godini - bila iz Sinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija na jugu zemlje Izrael izvršio novi napad na Libanon: Ubijena četiri člana Hezobolaha, jedan bio lokalni dužnosnik

"Koliko sam čula od žena, veća je sigurnost rađati u Splitu. Ali neke imaju pozitivna iskustva iz Sinja jer su rekle da su bile same i da su svi brinuli samo o njima", rekla je Barbara.

U prošlosti se i gasilo, da bi se ponovno otvorilo. I bilo prazno. Dok se uredno plaća hladni pogon.

"Zaposleno je pet primalja, imamo ugovor s dva specijalista ginekologije i porodništva te ugovor sa pedijatricom", kaže Marion Tomičić, Dom zdravlja SDŽ.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein objava imena suradnika Epsteina Dok svijet s nestrpljenjem očekuje objavu tajnih dokumenata, oko 170 osoba strepi: Spominju se i mnoga poznata imena

"Tu su znači, ovi ugovori sa kolegama liječnicima su na poziv, ukoliko je potrebno dođu, a sestre su tu čitavo svoje vrijeme, izmjenjuju se u dežurstvima i tu su ako se ijedna žena sa sinjskog područja odluči roditi", rekao je.

Namjerno ili silom prilika, prošle godine u njega nije došla nijedna žena. Gradonačelnik tvrdi kako se ovo rodilište sustavno uništava s namjerom.

Pročitajte i ovo Itamar Ben Gvir Oštre kritike Dok izraelska desnica sanja povratak Izraelaca u Gazu, Berlin poručuje: "Jedino održivo rješenje je dvodržavni model"

"Ali nažalost, kad dođe ovdje roditi žena, oni je pošalju u Split. Oni su ga davno politički eutanazirali", rekao je Miro Bulj, gradočelnik Sinja. 

Zbog ovog problema mijenjao se i statut alkarskog viteškog društva, kojem je rađanje u Sinju - svetinja. A čini se kako daleko od toga nisu ni popunjena radna mjesta - na kojima posla očito nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene