Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koči pregovore

Ribić opleo po Barišiću: ''On je uvredljiva osoba, koja se osvećuje, bavi se vlastitim opstankom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja tvrdi da kod nadležnog ministra nema volje za pregovaranje o kolektivnom ugovoru.

Tema konferencije bila je opstrukcija kolektivnog pregovaranja u znanosti i visokom obrazovanju. Sinikat optužuje ministra obrazovanja Pavu Barišića za nezainteresiranost za uređenje sustava znanosti i visokog obrazovanja

Pročitajte i ovo Vilim Ribić Nema odmora Sindikalnu karijeru zamijenio onom političkom: Ribić se učlanio u stranku Slika nije dostupna Zbog smanjenja plaća Štrajk na fakultetima i znanstvenim ustanovama

''Treći put za redom nam je ministarstvo pripremilo sastanka za koji nema kvoruma'', rekao je Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća.

''Ministar Barišić je uvredljiva osoba, koja se osvećuje'', kazao je.

Osvrnuo se na lokalne izbore i je li sada vrijeme da se govori o tome, kazao je d asu mogli sada prešutjeti da im ministarstvo uskraćuje kvorum i time držati leđa HDZ-u, ali su odlučili progovoriti o ovoj temi.

Ribić smatra da se Barišić bavi vlastitim opstankom, obračunom s ljudima te da nema vremena rješavati probleme. ''Ljudi to je opasno. To treba govoriti pred lokalne i parlamentarne izbore maksimalno''. rekao je Ribić.

Ribić je istaknuo kako im MZOS zakazuje sastanke na kojima trebaju pregovarati o kolektivnom ugovoru, koji istječe početkom kolovoza, no onda na tim sastancima nema kvoruma. ''Ključna poruka je sljedeća: Postojala je prilika da se stvari rješavaju, ali mi nemamo sugovornika. Ako imamo nekoga koji misli hoću li sutra sjediti u toj stolici to nije radna etika koja se dozvoljava u suvremenim pozicijama. Potrebna je promjena onih koji nisu dorasli svojim funkcijama'', zaključio je Tvrtko Smital, potpredsjednik Sindikata.

Ocijenio je kako će posljedice takvoga kolektivnog pregovaranja biti neriješeni problemi znanstvenika, koji rade u otežanim uvjetima, a ostaje neriješeno i pitanje doktoranda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene