Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska na 5. mjestu

Nezaposlenost u EU pada, ali i dalje ne radi više od 19 milijuna ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji nastavlja padati. Prema Eurostatovom posljednjem izvještaju, rekordno je niska od 2008. godine.

Nezaposlenost u Hrvatskoj je 10,7 posto, a to nas u EU čini boljima samo od Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, najnoviji su to podaci koje je danas objavila europska služba za praćenje statistike Eurostat.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka" Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Stopa nezaposlenosti na razini 28 članica Europske unije u svibnju je 7,8 posto, a stopa nezaposlenosti u eurozoni je 9,3 posto. Usporedimo li to sa svibnjem 2016., vidi se nezanemarivi pad. Na području EU28 tako je u svibnju 2016. bilo 8,7 posto nezaposlenih, a u eurozoni u isto to vrijeme 10,2 posto.

Prikazano prema broju stanovnika, to izgleda ovako – u svibnju 2017. u EU je bez posla bilo više od 19 milijuna radno sposobnog stanovništva.

Najmanja stopa nezaposlenih je u Češkoj – tek tri posto. Slijede Njemačka sa 3,9 posto i Malta s 4,2 posto. Najlošija je situacija u Grčkoj gdje je nezaposlenih čak 22,5 posto, potom u Španjolskoj 17,7 posto i susjednoj Italiji 11,3 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene