Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevenka Mesić gasi Rovinjsko sunce?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Domu za zlostavljane žene i djecu Rovinjsko sunce od 2003. do 2006. godine utajeno je otprilike 100.000 kuna poreza. Utvrdili su to poreznici koji su obavili nadzor u toj ustanovi.

Nadzorom Porezne uprave Pazin utvrđene su nepravilnosti vezane uz obračun poreza na dohodak i obveznih doprinosa za zaposlene, kao i obračun poreza na isplaćene honorare. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić oštetila 'Rovinjsko sunce' za oko 525 tisuća kuna Slika nije dostupna Nevenka Mesić zadržana u pritvoru

U Rovinjskom suncu djelatnici su radili na crno, odnosno bili su prijavljeni na iznos koji je manji od njihove stvarne plaće, a preostali dio plaće dobivali su 'na ruke'. 

'Rečeno mi je da su nalazi inspekcije poslovna tajna', kratko je prokomentirala ravnateljica Rovinjskog sunca Blanka Špec.

O financijskim malverzacijama Špec i nije mogla znati detalje. Inspekcija Ministarstva socijalne skrbi još je u siječnju zaključila da je poslovanje Rovinjskog sunca bilo isključivo u rukama Nevenke Mesić, predsjednice Građanske zajednice žena koja je i osnivač ustanove.

U Zajednici, izvijestili su iz Ministarstva financija, još traje nadzor poreznika, a Zajednicom i ustanovom intenzivno se bavi i krim-policija te Državno odvjetništvo. 

Na sjednici Izvršnog odbora Zajednice ispisani su iz članstva  'članovi nelojalni predsjednici N. Mesić', a raspravljalo se i o raskidanju ugovora s Rovinjskim suncem, odnosno gašenju ustanove koja zbrinjava žrtve nasilja i njihovu djecu. 

Nevenka Mesić na taj se način osvećuje djelatnicima i štićenicima Sunca jer nisu stali iza nje kada se pojavila priča o gladovanju štićenica i njezinu naglom bogaćenju te pred četom inspektora koji ispričali istinu koja i te kako tereti Nevenku Mesić, piše Večernji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene