Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez panike

Ovo bi vas moglo uznemiriti: Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo važno upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom će u subotu, 4. ožujka točno u podne odjeknuti sirene. Riječ je o provođenju redovitog ispitivanja njihove ispravnosti i sustava za uzbunjivanje.

Svake prve subote u mjesecu u 12 sati, osim ako je taj dan blagdan u Republici Hrvatskoj, provodi se redovito ispitivanje ispravnosti sirena i sustava za uzbunjivanje.

Ispitivanje se provodi sukladno odredbama Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva, podsjećaju iz Ravnateljstva Civilne zaštite, a pritom se koristi znak "prestanak opasnosti".

Redovno ispitivanje ispravnosti sustava javnog uzbunjivanja provodi se da bi se kontrolirala funkcionalnost sustava javnog uzbunjivanja, a ujedno se i uvježbava rukovanje sustavom te provjerava djelotvornost protokola potpisanih s elektroničkim medijima.

Pročitajte i ovo Toni Poljak, HGSS - 2 Izvanredne situacije Uvijek među prvima na terenu, spremni učiniti i nemoguće: HGSS objasnio kako im građani mogu pomoći kad se nađu u nevolji

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja HGSS-a - 3 U HGSS-u se nagledali svega Hoće li se naplaćivati spašavanje neodgovornih pojedinaca? "Spuštali smo ih s klisure, a kad su se odmorili, opet su krenuli gore"

Valja imati na umu da uzbune nisu aktualne samo za vrijeme rata već se mogu oglasiti i u slučaju elementarne nepogode, požara ili potresa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene