Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VAŽNO UPOZORENJE

Građani, oprez! Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo važno upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo civilne zaštite provest će u utorak, 13. prosinca od 10 do 16 sati funkcionalno ispitivanje sirena.

Radi se o testiranju pet novih sirena za koje je potrebno provesti ispitivanje kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li tehničke zahtjeve.

Ravnateljstvo civilne zaštite provest će od 10 do 16 sati funkcionalno ispitivanje sirena, što podrazumijeva puštanje znakova za uzbunjivanje. Puštat će se više različitih zvučnih znakova: nadolazeća opasnost, neposredna opasnost i slično te davanje govorne poruke.

Testiranje će se provesti na području Maksimira (Maksimirska), Sigeta, Remetinca, Trnja (Petlja) i Trnja (Strojarska).

Na lokacijama Maksimir (Maksimirska), Siget i Trnje (Petlja) djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite dat će i govornu poruku građanima prije puštanja znakova za uzbunjivanje kako se radi o ispitivanju te da ostanu mirni.

Na lokacijama Remetinec i Trnje (Strojarska) pustit će se znakovi za uzbunjivanje bez govorne poruke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mole za razumijevanje Probijanje zvučnog zida šokiralo Zagrepčane: MORH-u trebalo sat vremena da se javi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobro je znati Pripremite se da ne bude panika: U petak će se oglasiti sirene za uzbunjivanje, i to zbog jednog razloga

Sirene se neće čuti na području cijelog Zagreba, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem, koje se inače sukladno odredbama Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, osim ako je taj dan blagdan u Republici Hrvatskoj, već samo na navedenim lokacijama, upozorili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene