Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže novi snijeg, sve snage u zraku

Novo nevrijeme moglo bi potpuno prikriti tragove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim meteorološkim prognozama, uvjeti povoljni za potragu iz zraka na Velebitu, gdje je prije pet dana netragom nestala Cessna sa četiri pilota, bit će povoljni samo još od 7 do 10 sati ujutro. Nakon toga očekuje se obilan snijeg pa ledena kiša, doznajemo od članova spasilačkih ekipa s Velebita.

Naime, prema posljednjim prognozama, danas nakon 10 sati ujutro, očekuje se jaka ciklona sa snijegom. Ciklona bi trebala potrajati do četvrtka, pa se strahuje da bi snijeg mogao prikriti sve tragove, kojih je ionako do sada pronađeno vrlo malo. Opravdana je stoga bojazan da će potraga nakon prestanka novog nevremena dati još manje rezultate. U zraku su s toga sve raspoložive zračne snage, a analizira se i 20 točaka zabilježenih posebnom kamerom.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog

>> Prva simulacija leta Cessne neuspješna, počela druga

Inače, ni nakon jučerašnje iznimno intenzivne potrage za nestalim zrakoplovom Cessnom i članovima posade novih tragova nema. Za zrakoplovom i članovima posade tragalo se na zemlji i iz zraka. Gotovo osam sati helikopter MI 8 iz zraka je snimao Velebit, to jest uže područje Vaganskoga vrha i doline Vagana, gdje su prekjučer na nadmorskoj visini od 1250 metara pronađeni papiri koji su zapravo naputak o uporabi pilotskih slušalica. Također se letjelo pretpostavljenom rutom kojom se kretala i Cessna, no ni ti pokušaji nisu doveli do traga nestalom avionu i četiri putnika u njemu. 

Osim iz helikoptera, to je područje iz zraka snimano s još veće visine iz zrakoplova Pipera, koji ima mogućnost kvalitetnijeg snimanja. Sinoć su se analizirale snimke iz obiju letjelica, a one iz Pipera poslane su na analizu u Zagreb. Pripadnici interventne, temeljne i specijalne policije te pripadnici HGSS-a neumorno su cijeli dan pregledavali teren, no nisu pronašli nikakvih novih materijalnih dokaza ni tragova o nestalom zrakoplovu i članovima posade. Kako se doznaje u Operativnom stožeru u zadarskoj Policijskoj upravi, možda analiza snimaka iz zraka otkrije neke pokazatelje o mjestu pada zrakoplova.

Potraga se nastavlja i danas, a smjer potrage i akciju mogle bi odrediti analize snimaka iz zraka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene