Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz GONG-a je stiglo žestoko pismo Gordanu Jandrokoviću, predsjedniku bjelovarsko-bilogorskog županijskog odbora HDZ-a i njegovu predsjedniku Sanaderu.


Tvrde da su u posljednjih nekoliko dana zaprimili 30-ak prijava za promatranje izbora od osoba za koje se ispostavilo da su članovi mladeži HDZ-a. 

Vezani članci Oriana Ivković Novomet iz GONG-a GONG: Hrvatski sabor jedini je parlament u EU-u koji već godinu dana ne objavljuje kako je glasao koji zastupnik. ''Imamo pravo znati'' Slika nije dostupna 'E nećete bando lopovska'

GONG je nestranačka organizacija, tako da pismo pokazuje nečasne namjere vladajuće stranke. Unatoč težini optužbi, u GONG-u nisu bili raspoloženi za izjavu, a glasnogovornik Vlade Ratko Maček opovrgnuo je da postoji bilo kakav naputak da se članovi Mladeži HDZ-a prijave za promatrače u GONG.

- To je apsolutna neistina, nikakvih naputaka takve vrste nema, kazao je Maček na upit je li točno da su sami članovi HDZ-a kod prijavljivanja rekli da su članovi HDZ-a i da ih je predsjednik Mladeži HDZ-a uputio da to učine.

- Ali ne vidim razloga zašto neki pripadnici stranačke mladeži HDZ-a, Foruma mladih SDP-a, ili mladeži HSP-a, ili neke druge mladeške organizacije ne bi mogli biti članovi neke nevladine udruge, kazao je Maček napominjući kako nije čuo da bi neka nevladina udruga provjeravala članske iskaznice ili stranačku pripadnost osoba koje su žele uključiti u takvu udrugu.