Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čučić danas mora u zatvor

'Neću u hrvatski zatvor, to bi bio trijumf laži'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubomir Čućić danas se u zatvoru u Remetincu mora pojaviti do 24 sata radi odsluženja kazne zatvora u trajanju 10 mjeseci zbog nasilja u obitelji. Tim se povodom bivši hrvatski diplomat Čućić oglasio na Blog.hr-u.

Ljubomir Čučić na svom postu saralara piše kako se ne namjerava javiti nadležnoj ustanovi radi odsluženja kazne zatvora. To neće učiniti jer se u njegovom slučaju radi o opstrukciji zakona, povredi zdravog razuma i o groteski bez presedana u hrvatskom pravosuđu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši diplomat u bijegu Objavljena tjeralica za Čučićem Slika nije dostupna Bivši diplomat u bjegu Izdana tjeralica za Čučićem

Čučić tvrdi da je svjestan da će ga takva odluka odvojiti od obitelji, prijatelja i domovine, no dodaje kako bi svaka druga odluka značila njegovu kapitulaciju pred lažima.

'Uvjeren sam da se, kako u životu pojedinca, tako i uživotu cijele zajednice, katkad stvaraju one iznimne okolnosti u kojima je praktički nemoguće pokoriti se sustavu', piše Čučić te dodaje da se radi o trenucima kada su na kušnji čast, dostojanstvo i nacionalni integritet.

Ljubomir Čučić na svom postu detaljno objašnjava razloge zbog kojih neće ići u hrvatski zatvor.

- zato što nije učinio ništa od onoga za što ga se tereti 

- zato što je odluka o njegovoj kaznenoj odgovornosti donijeta u sudskom postupku koji sam za sebe predstavlja kazneno djelo, a Čučićev zahtjev za utvrđenjem odgovornosti raspravnog suca je blokiran unutar sustava

- zato jer je taj nezakoniti sudski postupak započet i zaključen pod nesvakidašnjim javnim i političkim pritiskom što ga, uključujući i presudu, čini prvorazrednom farsom kojoj je isključivi cilj eliminacija političkog ‘aspiranta’ i neistomišljenika, ulagivanje drugoj državi i, kad je riječ o sucu Marku Benčiću, samoinducirani i samodopadni medijski teatar koji je upriličio tijekom izricanja presude; Lj. Čučić nije osoba koja može dopustiti da netko trijumfira na lažima! 

- zato što, zbog tih istih razloga, sudovi u Hrvatskoj nisu uspjeli otvoriti, a kamoli završiti barem jedan postupak koji je radi zaštite svojih prava pokrenuo Ljubomir Čučić

- zato što ne može služiti kaznu zatvora u državi koja je njegovu djecu na nezakonit način deportirala u drugu državu, sve dok ista ta država ne stvori pravne i sve druge pretpostavke da ta djeca, hrvatski državljani, mogu mirno živjeti i rasti u svojoj domovini, a da se postupak protiv njihovog oca provede pred neovisnim i nepristranim sudom

- najzad ono najbitnije: zato što zbog te deportacije, ponovljene četiri puta u razdoblju od 2003. do 2008., već 14 mjeseci nemam uistinu nikakve informacije o svojim kćerima koje njihova majka, također hrvatska državljanka, pošto poto želi odvojiti od oca i Hrvatske

Čučić svoju bivšu ženu na postu objavljenom na Blog.hr-u naziva neobičnom hrvatskom heroinom koja je kćeri, kako bi ih još više udaljila od jega, odvela u Luxemburg gjde živi u izvanbračnoj zajednici 's fanatikom njezina kalibra i u školi koja je pod izravnom kontrolom Opusa Dei'.  

Čučić otvoreno pismo završava s nadanjima da će se u Hrvatskoj pronaći volje za obračun s pojedincima koji su zbog svojih partikularnih ciljeva poželjeli da se Saru i Laru i njihovog oca stavi iza rešetaka, odnosno njih u sektaški internat, a njega u Lepoglavu.

'Raspisat će se tjeralica'

Županijski sud u Sisku, po riječima sutkinje Mrkoci, danas do 13,50 sati nije zaprimio obavijest Odjela za dijagnostiku Zatvora "Remetinec" da se Čučić nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Sudski postupak završit ćemo do kraja, rekla je sutkinja Mrkoci, dodavši da Županijsku sud u Sisku nije dobio nikakav nov Čučićev zahtjev te da je na snazi pravomoćno rješenje od 27. listopada da se danas mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne.

Ako se Čučić danas ne javi u zatvor, za njim će biti raspisana domaća tjeralica i izdan nalog za uhićenje, a ako se ne pronađe u Hrvatskoj, za njim će biti raspisana i međunarodna tjeralica, napomenula je sutkinja Mrkoci.

Županijski sud u Sisku je 27. listopada odbacio Čučićevu molbu za treću odgodu odlaska u zatvor, te odredio 5. studenog kao datum kad se Čučić mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne.

Bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji Čučić pravomoćno je u prosincu prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog nasilja u obitelji, odnosno zlostavljanja bivše supruge Magali Boers.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene