Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši hrvatski diplomat Ljubomir Čučić i službeno je među traženim osobama na internetskoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova.


Za njim je prošlog tjedna raspisana domaća tjeralica, a uskoro bi trebala i međunarodna. Čučić se nije pojavio u remetinečkom zatvoru na služenju jednogodišnje zatvorske kazne. 

Vezani članci Andrija Jarak Što će biti sa Zoranom Mamićem? "Za očekivati je da će ostati na slobodi u BiH, ali ne smije napustiti zemlju jer će u protivnome odmah biti uhićen" Zoran Mamić Zoran Mamić i službeno bjegunac: Nije se pojavio u Remetincu, raspisan Europski uhidbeni nalog

>> Sud izdao nalog za dovođenje Čučića 

>> 'Neću u hrvatski zatvor, to bi bio trijumf laži'

Bivši diplomat pravomoćno je osuđen zbog zlostavljanja bivše supruge. Na svom blogu poručio je da ne ide u hrvatski zatvor te da se nalazi u Francuskoj. 

Čučiću je sud tri puta odgodio izdržavanje zatvorske kazne, no njegovu četvrtu molbu za odgodom odbacio je 27. listopada i naložio mu da se javi u zatvor 5. studenoga, što on nije učinio.

Županijski sud u Sisku je 11. studenog dao nalog za dovođenje u zatvor, a kako policija Čučića nije našla na mjestima na kojima boravi u Hrvatskoj, taj sud je raspisao tjeralicu.

Nataša Pifar-Čučić izjavila je kako se ona u ime svog branjenika žalila nadležnom sudu jer je, tvrdi, 'sudska presuda nezakonito proglašena izvršnom'.

Kazala je da je u ime branjenika podnijela ustavnu tužbu protiv pravomoćne presude na jednogodišnju zatvorsku kaznu, da je podnijela zahtjev za Čučićevim pomilovanjem te da 'ti zahtjevi još nisu riješeni'.

Rekla je da će se njezin suprug 'vratiti u Hrvatsku kad francuski sud dopusti da njegove dvije djevojčice, koje ima s Francuskinjom Magali Boers, odgajaju oba roditelja u normalnom obiteljskom okružju, a ne u internatu ekstremne katoličke organizacije Opus Dei u Luksemburgu u koji ih je iz Francuske nezakonito odvela njihova majka'.