Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed seljaka

'Nećemo dopustiti da nam se uzme milijarda kuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Gospodin Milanović i njegova Vlada uopće ne razmišljaju o razvoju ove države, jer nakon ovog proračuna poljoprivrede u Hrvatskoj uopće više neće biti', kazao je Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka

Pojasnio je i motive prosvjeda koji je u središtu Velikog Grđevca okupio 20-ak nezadovoljnih seljaka koji su s četiri traktora otežavali promet na državnoj cesti Bjelovar - Daruvar. Mlinarić je Vladi poručio da je ovo samo prosvjed upozorenja i najavio da će 1. ožujka biti prosvjed nad prosvjedima u kojem će sve seljačke udruge iskazati jedinstvo.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

'Mi nećemo dozvoliti da nam se milijarda kuna oduzme i s tim se pomirit nećemo',  odlučno je kazao ponavljajući zahtjev seljaka da se proračun za poljoprivredu vrati u prvobitno stanje te da se do kraja veljače isplati potpora koja im se duguje. Ukoliko do toga ne dođe, 1. ožujka će, tvrdi, biti potpuno blokirana cijela država.

Prosvjed u V. Grđevcu je dio koordinirane akcije na razini cijele Hrvatske, no na njemu nije bilo predstavnika drugih seljačkih udruga osim Nezavisnih hrvatskih seljaka. Komentirajući tu činjenicu Mlinarić je kazao da je napravljen stožer za obranu hrvatskog sela, no da su udruge poput Hrvatskog seljačkog saveza zapravo stranačke udruge koje su prethodnih osam godina samo spavale. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene