Nakon što je satima bio na razgovoru u ministarstvu gdje mu je osobno ministar Kujundžić sa svojim timom tumačio nalaz obdukcije, otac tragičnog preminulog Mattea Ružića pronašao je brojne kontradiktorne podatke u dva različita nalaza. Neće odustati dok ne dozna pravu istinu o smrti sina.

Galerija


Kronična upala dušnice sa začepljenjem i suženje početnog ulaznog dijela aorte uzrok je smrti 21-godišnjeg Matea Ružića. S nalazima obdukcije, ali i inspekcije Mateov otac se ne slaže.

Vezani članci Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) ''Vlada je možda prigušila požar, ali nije riješila problem. Sustav u kojem svi dobivaju šest posto je nepravedan" Milan Kujundžić i Andrej Plenković (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Završila maratonska rasprava o povjerenju Kujundžiću, glasanje u petak

"Ovo je sve, ljudi moji, jedan Disneyland. Ja u to ništa ne vjerujem", kaže Matteov otac Dubravko Ružić.

Brojni detalji nalaza kao i nedostatak određene dokumentacije stvorili su sumnju da je njegovo dijete kolateralna žrtva nečijeg propusta.

"Vrijeme smrti mog djeteta na obdukcijskom nalazu piše u 17:15, a na izvješću o hitnom piše da je tek hitna pomoć zvana u 17:25. Znači moje dijete je umrlo prije nego što je hitna zvana. Ne kužim. A imam svjedoke, imam sve. Da je 20 minuta moje dijete imalo puls", ističe Ružić.

Kako je to moguće, pokušali smo doznati i u nadležnim institucijama. Vezano uz brojne nelogičnosti smrti Mattea Ružića kontaktirali smo i ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu koja nas je pak uputila na Ministarstvo zdravstva.

Podsjetimo, inspekcija koju je poslao ministar Milan Kujundžić utvrdila je kako su svi svoj posao odradili po zakonu. Otac Dubravko zbunjen je i promjenom uzroka smrti.

"Prvi sastanak je bio da je on umro od srčane mane, sada drugi sastanak kada smo imali, on je umro od ventolina. Da je ventolin bio okidač za smrt mog djeteta", shrvan je otac.

Odgovor na brojne nelegičnosti potražili smo i u Ministarstvu zdravstva, no odgovor na naš upit iz ove institucije još nismo dobili. Ono što još u cijelom mozaiku priče nedostaje jest policijsko izvješće koje bi obitelj Ružić trebala dobiti ovog tjedna.

"Ići ćemo dalje, ja na ovom neću stati. Moje dijete nitko neće vratiti i samo želim da se ovo nikad nikome više ne dogodi. Ovi propusti", zaključio je Dubravko Ružić.

Koje će daljnje korake poduzeti, odlučit će zajedno sa svojim odvjetničkim timom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr