Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Stoltenberg:

'NATO jako cijeni doprinos Hrvatske Savezu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO iznimo cijeni snažnu predanost Hrvatske Savezu i njezin doprinos misijama na Kosovu i u Afganistanu, kao i kolektivnoj obrani i snazi Saveza, rekao je u četvrtak u Zagrebu glavni tajnik NATO Jens Stoltenberg nakon razgovora s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

Glavni tajnik NATO upozorio je kako se sigurnosno stanje u svijetu pogoršava, istaknuvši kako se na jugu širi nasilje Irakom, Bliskim istokom i sjevernom Afrikom uz porast terorističkih napada potaknutih radikalnom ideologijom.

Pročitajte i ovo Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"Sigurnosni problem postoji i na istoku, gdje agresivna Rusija silom mijenja granice, pripaja Krim i destabilizira istočnu Ukrajinu", rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare s Milanovićem.

Hrvatski premijer rekao je da je Hrvatska već godinama u NATO-u i pridonosi u okviru svojih mogućnosti, katkad "i iznad njih".

Milanović je rekao da su razgovarali i o regiji i planovima širenja Saveza, pri čemu je jedna od slijedećih država o kojima se razmišlja Crna Gora.

Rusi hvale svoj supertenk: 'Oduprijet će se bilo kojem oružju Zapada'

"To Hrvatsku zanima jer je riječ o susjednoj i jadranskoj državi i zainteresirani smo za stabilnost u tom dijelu Europe", kazao je Milanović.

Stoltenberg je rekao da je proširenje Saveza jedno od ključnih pitanja i najavio da će NATO savez do kraja godine odlučiti hoće li u članstvo pozvati Crnu Goru.

"To je dio politike koji NATO provodi godinama u ovoj regiji jer želi ojačati sebe i zajamčiti mir i stabilnost na korist svih", kazao je Stoltenberg, izrazivši zadovoljstvo što je u Hrvatskoj prvi puta u svojstvu glavnog tajnika NATO-a, iako je u Zagrebu često boravio kao dijete i svojedobni norveški premijer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene