Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstven u svijetu

Rusi hvale svoj supertenk: 'Oduprijet će se bilo kojem oružju Zapada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski izvori su uvjereni da NATO ne može stati na put novoj generaciji tenkova.

Rusija ima 'treću' generaciju borbenih tenkova s novom verzijom naoružanja, a za koje smatraju da je dovoljno da se odupre svakom zapadnjačkom 'protutenkovskom' oružju, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Neimenovani izvor, koji je zaposlen u jednoj ruskoj tvrtci za proizvodnju teškog naoružanja, rekao je kako će ta 'nova generacija tenkova imati poseban oklopni sustav, koji je za sada jedinstven u svijetu', i da mu se ništa neće moći oduprijeti.

'Taj novi ERA sustav (explosive reactive armor) može se oduprijeti protutenkovskom oružju koje NATO koristi', ispričao je izvor i naveo da su tenkovi otporni na sve eksplozivne naprave kojima se ova međunarodna vojna organizacija koristi u borbama.

EU 'zelijepila' još 6 mjeseci sankcija Rusiji, Moskva negoduje

Opisao je da se tenkovi koriste duplim štitom između kojeg je eksplozivna košuljica s vanjske strane vozila, koja se u slučaju da netko pogodi tenk aktivira i pruži otpor eksploziji. Također, promijeni kut utjecaja projektila koji više nema jednak učinak na vozilo i vojnike u njemu.

Ruska je vojska i ranije ove godine objavila prvu službenu fotografiju nove "Armata" Univerzalne Borbene Platforme iz koje će izrasti primarni ruski tenk, a najavila je i ove nove T-14 borbene tenkove izgrađene na spomenutoj platformi. Novi će tenkovi zamijeniti trenutačni glavni tenk ruskih Kopnenih snaga i Mornaričke pješadije - T-90. Kalibar iznosi 125 milimetara, a vojska je na tenku radila pet godina.

'Tenkovska platforma Armata koristit će se kao glavni tenk ruske vojske s novim performansama, među kojima je i novi top te punjenje streljiva', prioćila je ranije jedna ruska agencija stranim medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene