Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sedam svjedoka: Šimić je uzimao mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje kardiokirurgu Ognjenu Šimiću, optuženom za primanje mita i pranje novca, nastavljeno je danas na riječkom Županijskom sudu nakon jednomjesečne stanke.

Do odgode je došlo jer su optuženom liječniku punomoć otkazala sva tri odvjetnika. Morao je pronaći nove odvjetnike, a sud mu je dodijelio Slobodana Večerina po službenoj dužnosti, te je Šimić za branitelja sam odabrao još i Gorana Marjanovića. 

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

U nastavku glavne rasprave na Županijskom sudu u Rijeci na suđenju kirurgu Ognjenu Šimiću danas je svjedočilo sedam od 11 pozvanih svjedoka, pacijenata te njihovih rođaka i svi su ponovili svoje iskaze iz istrage, odnosno da je Šimić uzimao mito.

Za četvrtak, 19. lipnja, predviđeno je davanje iskaza svjedokinje Ljerke Krajnović, koja je prva prijavila policiji Šimićevo uzimanje mita, te pomogla USKOK-u prikupiti dokaze protiv Šimića u organiziranoj akciji predaje mita.

Ognjen Šimić je optužen da je kao pročelnik Klinike za kardijalnu i vaskularnu kirurgiju riječkog KBC-a od 1998. do 2006. u 18 slučajeva primio ukupno 210.000 kuna mita te da je nezakonito stečen novac prikrivao kupnjom nekretnina, automobila i polaganjem na bankovne račune. 

Sljedećih dana trebalo bi biti ispitano oko 40 svjedoka među kojima i Ljerka Krajnović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene