Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki skandal

Našli nestali dio spisa o Milijanu Brkiću i prostituciji: Zagubili ga tijekom preseljenja državnog odvjetništva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, Hrvatsku je 2011. potresao veliki skandal povezan s elitnom protitucijom. U listopadu 2018. Nacional je objavio navodne dokumente prema kojima je tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić odavao tajne podatke osobama nad kojima se provodila istraga te ju tako znatno otežao.

U arhivu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, prema pisanju Jutarnjeg lista, slučajno je pronađen dio nestalog spisa Državnog odvjetništva o probijanju mjera za elitnu prostituciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku

Čini se kako se spis, zbog čijeg je nestanka prije pet mjeseci nastala velika gužva, zagubio 2017. prilikom preseljenja ODO iz zgrade u Vukovarskoj na novu lokaciju u Selskoj ulici. Nakon što je spis pronađen glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić naredio je detaljnu pretragu cijelog arhiva kako bi se pronašao ostatak spisa.

Podsjetimo, Hrvatsku je prije sedam godina potresao veliki skandal povezan s elitnom protitucijom, na koji je u listopadu 2018. podsjetio Nacional objavivši navodne dokumente da je tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić odavao tajne podatke osobama nad kojima se provodila istraga te ju tako znatno otežao.

Afera je buknula u proljeće 2011. godine. Tada 61-godišnji Nebojša Perunović Pancho optužen je da je organizirao mrežu elitne prostitucije diljem Hrvatske. On je to nijekao te kazao tek da je spajao klijente koji su dolazili u njegov salon za masažu Pancho u Domu sportova, sa zgodnim djevojkama koje su oni, navodno, tražili kao hostese.

Na sudu je na koncu završilo troje ljudi: Perunović te Sara Sikirić, također optužena za podvođenje i prostituciju, kao i M. T. K., kojoj se zbog podvođenja sudilo u odvojenom procesu. Na zahtjev odvjetnice Jadranke Sloković, koja je branila Saru Sikirić, sa suđenja je isključena javnost.

U kolovozu 2011. donesene su presude. Perunović je dobio dvije godine zatvora, a uvjetno pet godina te je morao vratiti sto tisuća kuna. Sara Sikirić osuđena je na šest mjeseci zatvora, a uvjetno na dvije godine, i morala je vratiti 25.500 kuna. Oboje su na sudu priznali krivnju za podvođenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene