Prije prve radne sjednice Povjerenstva za Agrokor i prvih svjedoka, Most je održao presicu i pokazao dokumente kojima proziva Vladimira Šeksa da je znao za nepravilnosti u Agrokoru devedesetih.


Najavljene dokumente predstavio je na presici Mostovac Nikola Grmoja, koji je i najglasnije pričao o njima.

Vezani članci Prosvjed ispred HDZ-a - 2 Oporba organizirala prosvjed ispred središnjice HDZ-a, poslali snažne poruke: "Vratite Inu državi, recimo ne arbitražama" Ilustracija HDZ-ovci bijesni: "On je Grmuljator! Imamo i mi spornu fotografiju njega s četverostrukim ubojicom"

New Microsoft Word Document (2) by Anonymous vLUGzr on Scribd

Tijek konferencije pratite u nastavku:

9:43 Kontaktirali smo i s prozvanim Slavkom Linićem.

"Za mene bi bilo sramotno komentirati Grmojine izjave. Nemam što komentirati. Grmoja je čovjek koji sam o sebi govori", poručio je Linić.

9:35 Za komentar Grmojevih optužbi pitali smo i samog Vladimira Šeksa koji je kazao kako presicu Mosta nije pratio te je stoga ne želi komentirati.

9:20 Grmoja je poručio kako će predložiti da se Šeks pozove pred povjerenstvo za Agrokor.

9:17 Nikola Grmoja kazao je kako odgovornost za Agrokor ima i SDP.

"Ono što je radio Slavko Linić možda je najviše pogodovalo Agrokoru", kazao je Grmoja.

9:15 "Šeks je znao da su se sredstva odobrena kreditom Agrokoru nenamjenski trošila. HNB i financijska policija o svemu je obavijestila Vladimira Šeksa", kazao je Grmoja.

9:10 Šeks nas sve gleda s galerije u Saboru i upravo je on savjetovao Vrdoljaka da uđe u koaliciju s HDZ-om.

9:09 Grmoja je kazao kako je Šeks dvije godine nakon što je dobio dokument na ruke vodio istražno povjerenstvo te nije došlo do podizanja optužnog prijedloga iako je utvrđen privredni prijestup.

9:08 "Utvrđene su nepravilnosti s kojima je bio upoznat tadašnji potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove Vladimir Šeks", kazao je Grmoja.

9:05 Grmoja ja kazao kako je kontrola utvrdila da je pravna osoba Agrokor temeljem odluke kreditnog odbora Zagrebačke banke sklopila tri kratkoročna kredita o otkupu kukuruza.

Riječ je, tvrdi, o kontroli koju je financijska policija provela u Agrokoru o korištenju sredstava po kratkoročnim kreditima za otkup i zalihe poljoprivrednih proizvoda, u kojima sudjeluje primarna emisija HNB-a, kao i kredita za kupnju dionica poduzeća u pretvorbi kod Zagrebačke banke.

"Iznos kredita od 240 milijuna Zagrebačka banka je dostavila na račun Agrokora četiri dana prije nego li je kreditni odbor donio odluku o kreditu", kazao je Grmoja.

9:04 "Dokument koji imam dokazuje da su svi sve znali i to još 90-ih. Radi se o izvješću službene institucije, financijske policije Ministarstva financija od 15. 3. 1994. To je izvješće dostavljeno Vladimiru Šeksu", kazao je Grmoja.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju