Prije prve radne sjednice Povjerenstva za Agrokor i prvih svjedoka, Most je održao presicu i pokazao dokumente kojima proziva Vladimira Šeksa da je znao za nepravilnosti u Agrokoru devedesetih.

Galerija


Najavljene dokumente predstavio je na presici Mostovac Nikola Grmoja, koji je i najglasnije pričao o njima.

New Microsoft Word Document (2) by Anonymous vLUGzr on Scribd

Tijek konferencije pratite u nastavku:

9:43 Kontaktirali smo i s prozvanim Slavkom Linićem.

"Za mene bi bilo sramotno komentirati Grmojine izjave. Nemam što komentirati. Grmoja je čovjek koji sam o sebi govori", poručio je Linić.

9:35 Za komentar Grmojevih optužbi pitali smo i samog Vladimira Šeksa koji je kazao kako presicu Mosta nije pratio te je stoga ne želi komentirati.

9:20 Grmoja je poručio kako će predložiti da se Šeks pozove pred povjerenstvo za Agrokor.

9:17 Nikola Grmoja kazao je kako odgovornost za Agrokor ima i SDP.

"Ono što je radio Slavko Linić možda je najviše pogodovalo Agrokoru", kazao je Grmoja.

9:15 "Šeks je znao da su se sredstva odobrena kreditom Agrokoru nenamjenski trošila. HNB i financijska policija o svemu je obavijestila Vladimira Šeksa", kazao je Grmoja.

9:10 Šeks nas sve gleda s galerije u Saboru i upravo je on savjetovao Vrdoljaka da uđe u koaliciju s HDZ-om.

9:09 Grmoja je kazao kako je Šeks dvije godine nakon što je dobio dokument na ruke vodio istražno povjerenstvo te nije došlo do podizanja optužnog prijedloga iako je utvrđen privredni prijestup.

9:08 "Utvrđene su nepravilnosti s kojima je bio upoznat tadašnji potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove Vladimir Šeks", kazao je Grmoja.

9:05 Grmoja ja kazao kako je kontrola utvrdila da je pravna osoba Agrokor temeljem odluke kreditnog odbora Zagrebačke banke sklopila tri kratkoročna kredita o otkupu kukuruza.

Riječ je, tvrdi, o kontroli koju je financijska policija provela u Agrokoru o korištenju sredstava po kratkoročnim kreditima za otkup i zalihe poljoprivrednih proizvoda, u kojima sudjeluje primarna emisija HNB-a, kao i kredita za kupnju dionica poduzeća u pretvorbi kod Zagrebačke banke.

"Iznos kredita od 240 milijuna Zagrebačka banka je dostavila na račun Agrokora četiri dana prije nego li je kreditni odbor donio odluku o kreditu", kazao je Grmoja.

9:04 "Dokument koji imam dokazuje da su svi sve znali i to još 90-ih. Radi se o izvješću službene institucije, financijske policije Ministarstva financija od 15. 3. 1994. To je izvješće dostavljeno Vladimiru Šeksu", kazao je Grmoja.