Mostovac Nikola Grmoja danas je u Saboru kazao kako nema ništa protiv da pred Povjerenstvom za Agrokor svjedoče Josip Manolić i Stjepan Mesić, ali da je pitanje kako će doći do zastarjele dokumentacije.


„Nije sporno da Mesić i Manolić dođu, ali mi smo prvo predlagali koju ćemo dokumentaciju tražiti. Dokumentacija koja je starija, do nje ćemo teže doći. Ne možemo uopće biti spremni za prve sjednice. Ja sam predložio da krenemo od Ramljaka jer je on naslijedio Todorića i onda možemo vidjeti tko bi nam mogao dalje biti zanimljiv. Ja već imam određenu dokumentaciju, nisam ju namjerno predlagao jer HDZ želi uništiti ovo povjerenstvo. Zbog toga s dokumentacijom još ne izlazim“, kazao je Grmoja koji nije želio otkriti o kakvoj se dokumentaciji radi.

Vezani članci Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Grmoja: "Nismo dobili Škorin prijedlog da se na parlamentarnim izborima odreknemo naziva svojih stranaka" Nikola Grmoja Grmoja o pravosuđu: ''Povjerenje u državne institucije i pravnu državu topi se kao polarna kapa na Arktiku''

Na komentar reporterke Nove TV Ivane Brkić Tomljenović kako je već rekao da će neke ptice zbog te dokumentacije ostati bez kljunova, Grmoja je poručio kako može otkriti da su institucije zakazale, kao i političari koji su bili na istaknutim pozicijama, a povezani su sa sadašnjom vlašću.

Krešimir Beljak (HSS) također se osvrnuo na prve svjedoke (Josip Manolić, Ante Todorić stariji i Stjepan Mesić) koji bi se trebali naći pred saborskim povjerenstvom za Agrokor.

"Mislim da bi prvi trebao svjedočiti Ante Ramljak koji je potpisao ugovor kojim je praktički postao nesmjenjiv", kazao je Beljak.