Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napadačima na Luku Ritza još mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica maloljetnika osumnjičenih za premlaćivanje Luke Ritza još će najmanje 30 dana provesti u pritvoru, odlučila je sutkinja za mladež zagrebačkog Općinskog kaznenog suda na kojemu će se u odvojenom postupku suditi i jedinom punoljetniku koji je sudjelovao u kobnom napadu.

Na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva sutkinja za mladež Jadranka Kos protiv maloljetnika je pokrenula i tzv. pripremni postupak koji je sličan sudskoj istrazi u postupcima za odrasle.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rekonstrukcija rotora Započele su pripreme za rekonstrukciju jednog od najproblematičnijih raskrižja u Hrvatskoj

Tijekom tog postupka mladići će biti pritvoreni u zatvoru u Remetincu, a pritvor im se prema Zakonu o sudovima za mladež može produljiti još najviše dva puta.

Sva četvorica maloljetnika prijavljeni su za nasilničko ponašanje, dvojica su uz to osumnjičena za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a dvojica za teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Naime, 19-godišnji Ritz preminuo je desetak dana nakon brutalnog noćnog napada na zagrebačkom Mostu slobode.

Jedinom punoljetnom sudioniku tučnjave, koji je u nazočnosti odvjetnika sve priznao na policiji i pred istražnim sucem, sudit će se u odvojenom postupku na Općinskom kaznenom sudu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje ga je jučer ispitao istražni sudac, doznaje se da se protiv njega neće provoditi istraga.

'Optužni prijedlog protiv njega državno odvjetništvo već je poslalo na Općinski kazneni sud, gdje će mu se suditi odvojeno od ostalih osumnjičenika', kazao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je izrazio sućut obitelji Ritz i rekao da to što su konačno pronađeni i uhićeni napadači na Luku Ritza obitelji koja je izgubila sina to malo znači, odnosno ništa a njemu osobno i gradskoj upravi i ljudima u Gradu ipak znači nešto malo više.


Obitelji koja je izgubila sina to ne znači ništa, skoro ništa, možda malo moralne satisfakcije ali i to je upitno, rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva upitan da komentira uhićenje napadača na Luku Ritza.

Bandić je rekao da još jednom koristi priliku da izrazi sućut obitelji Ritz.

Istaknuo je da mu je žao što se to uopće dogodilo i što nisu ranije pronađeni i uhićeni napadači na Luku Ritza.

>> Ubojice: Žao nam je što smo ubili Luku

>> Policija uhitila ubojicu Luke Ritza?

>> Objavljen fotorobot ubojice maturanta Luke Ritza

'Hvala Bogu da su jedan dio onih koji su zadnjih šest mjeseci radili nepodopštine i kaznena djela privedeni pravdi. Bit će privedeni pravdi, ja sam uvjeren', istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ali to neće ništa značiti obitelji Ritz skrhanima boli zbog toga što su izgubili sina, rekao je Bandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene