Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija uhitila ubojicu Luke Ritza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela skupinu mladića u sklopu istrage ubojstva Luke Ritza, neslužbeno se doznaje. Navodno se među privedenima nalazi i mladić koji je pretukao Luku, no policija te informacije zasad ne želi potvrditi.

Zagrebačka policija privela je nekoliko mladića za koje sumnja da su povezani s brutalnim napadom na 19-godišnjeg Luku Ritza koji je nakon desetak dana umro od posljedica premlaćivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojica Luke Ritza od utroka na slobodi Gdje je tu pravda? Slika nije dostupna Luka Ritz - simbol otpora nasilju Kristijan i Pavle primili nagradu nazvanu 'Luka Ritz'

Skupina mladića privedena je u policiju, a u medijima se proširila neslužbena informacija kako se među tim osobama nalazi i osoba koja je pretukla Luku Ritza.

No, Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije tu je informaciju zasad demantirao.

'U sklopu istrage ubojstva Luke Ritza gotovo svakodnevno nekoga privodimo kako bismo došli do informacija koje bi nas mogle dovesti do počinitelja. Kada doista dođemo do rješenja slučaja, obavijestit ćemo o tome javnost', rekao nam je Borovec.

Prema neslužbenim informacijama, cijelu se večer čekalo da na prepoznavanje bude doveden prijatelj Luke Ritza koji je te noći, koja se pokazala kobnom, bio s Lukom u društvu kada je pretučen. Nakon toga trebalo bi biti poznato ima li policija ubojicu u rukama.

>> Prijatelji Luke Ritza: Pronađite ubojicu!

>> Uhićenik isključen s popisa sumnjivaca, potraga za ubojicom maturanta se nastavlja

>> Objavljen fotorobot ubojice maturanta Luke Ritza

Maturant Grafičke škole u Zagrebu, napadnut je 1. lipnja kada se sa školskim prijateljem vraćao kući. Na autobusnoj stanici kod Mosta slobode presrela su ih četvorica mladića, tražeći da im predaju novac i mobitele. Nakon što su to oni odbili, nasilnici su ih brutalno pretukli.

Luka Ritz završio je u bolnici i nekoliko dana nakon premlaćivanja je preminuo zbog izljevi krvi u mozak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene