Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojice: Žao nam je što smo ubili Luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nanošenja teških ozljeda sa smrtnom posljedicom, od kojih je nakon desetak dana umro maturant Luka Ritz (19), zagrebačka policija tereti dvojicu mladića, a svu petoricu, koliko ih je danas privela na sud, tereti za nasilničko ponašanje i teško ozljeđivanje Ritzovog prijatelja.

Četvorica osumnjičenih maloljetnika, u dobi od 15 do 17 godina prijepodne su, s kapuljačama prekrivenim licima, privedeni na zagrebački Općinski kazneneni sud, a jednog mlađeg punoljetnika (18) ispitao je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Ubojica Luke Ritza od utroka na slobodi Gdje je tu pravda?

Svi osumnjičeni priznali su kaznena djela za koja ih se tereti, punoljetni osumnjičenik u nazočnosti odvjetnika, a četvorica maloljetnika u nazočnosti roditelja, rekao je na konferenciji za novinare načelnik odjela općeg kriminaliteta Predrag Brkopac.
Policija je utvrdila da su dvojica osumnjičenih u dobi od 16 i 17 godina 1. lipnja u jedan sat na autobusnoj stanici na Mostu slobode od Luke Ritza i njegovog godinu dana starijeg prijatelja tražili novac i cigarete, a kad su im rekli da nemaju 16-godišnjak je bez povoda napao Ritza koji je sjedio na nogostupu.

>> Napadači na Ritza zadržani u pritvoru

Nakon što je pao na tlo obojica su ga nastavili tući, a kad je pokušao pobjeći 17-godišnjak ga je srušio na tlo te su ga obojica nastavili tući.

Za to vrijeme druga dvojica osumnjičenih u dobi od 15 i 18 godina napali su su Ritzovog prijatelja da bi ga potom napala sva petorica.

Oba mladića u napadu su teško ozlijeđena, a Luka Ritz je od posljedica premlaćivanja umro 12. lipnja.

Policija je jučer privela šest mladića koji su te noći zajedno vraćali s Bundeka kada su na autobusnoj stanici prišli Ritzu i prijatelju. No šesti mladić je pušten jer je utvrđeno da nije podržavao napad niti u njemu sudjelovao već je otišao kući.

Osumnjičeni mladići poslje napada su se sastali i komentirali tko je jače koga udarao i na koji način.

Kad je nakon desetak dana izašao članak u novinama shvatili su da su oni počinitelji te su prepoznali Ritza, ali i odlučili na šutnju, iako su pretpostavljali da će biti otkriveni.

Osumnjičeni mladići, kazao je Brkopac izrazili su žaljenje, a njihovi roditelji nisu znali da su oni počinitelji i bili su na strani istine.

Četvorica od njih policiji su poznata zbog manjih kaznenih djela imovinskog karaktera.

Na jučerašnjem prepoznavanju, prijatelj Ritza prepoznao je dvojicu mladića koji su se prvi izdvojili iz skupine ali nije mogao prepoznati i ostalu trojicu osumnjičenih.

Tijekom istrage policija je obavila 1500 obavijesnih razgovora i 60 radnji prepoznavanja.

Prije nekoliko dana jedan od osumnjičenih bio je s roditeljima na obavijesnom razgovoru, ali tada nije prepoznat.

No policija ga tada svejedno nije isključila kao mogućeg počinitelja, što se kasnije i potvrdilo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene