Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Proljeće do nedjelje, onda ponovno hladno i snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend će u kopnenoj Hrvatskoj donijeti zahlađenje.

Na vrijeme u nas presudno utječe anticiklona. Njezino će glavno središte sljedećih dana biti u sjeverozapadnoj Europi, što će usmjeravati hladan i razmjerno suh zrak prema jugoistoku. Vlažnije atlantske ciklone mogle bi preko zapadnog Sredozemlja dospjeti do Hrvatske početkom sljedećeg tjedna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Vikend će u kopnenoj Hrvatskoj donijeti zahladnjenje. Subota još donekle sunčana, a nedjelja znatno oblačna, gdjegdje s malo kiše. U ponedjeljak u gorju bi moglo biti i snijega. Ne čudite se: ožujak je!

>> Hoćemo li i ovaj vikend uživati u suncu?

Na Jadranu će subota biti sunčana i topla. U nedjelju i u ponedjeljak oblačnije i hladnije s povremenom kišom. Puhat će bura i sjeverozapadnjak.

Prvi dan prvog proljetnog mjeseca zaslužuje optimističku izreku. Evo jedne dalmatinske: Prvi marča, svaka travka vanka, i ljubica plavka! Ako tako nije kod vas, strpite se. Prije ljubica nastupaju visibabe, a onda jaglaci.

Sutra ujutro na kopnu bit će mjestimice magla i niskih oblaka, zatim većinom umjerena naoblaka. Vjetar slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura između 3 i 6, a najviša dnevna oko 12°C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne i većina ljudi ne bi trebala imati poteškoće zbog vremena. Manje tegobe moguće su kod vrlo osjetljivih ljudi, osobito na Jadranu.

Mnoge će pak razveseliti dugoročne prognoze po kojima su u sljedećih šest mjeseci vjerojatnije više temperature od prosjeka, cijele ljetne sezone i svakog mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene