Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN SVIH SVETIH

Ništa od projekcije hrvatskih svetaca na zagrebačkim fontanama: Termin rezerviralo alžirsko veleposlanstvo

Na zagrebačkim fontanama posljednjih šest godina za blagdan Svih svetih svijetlile su projekcije hrvatskih svetaca i blaženika. Ali, ne i ove godine. Udruga koja radi na toj projekciji i prijavljuje se svake godine, ovaj put dobila je odbijenicu Grada. Obrazloženje - grad ima vlastitu prigodnu projekciju.

Ove godine na zagrebačkim fontanama neće biti prikazani hrvatski sveci i blaženici. Projekcija uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, nakon 6 godina, ove je dobila odbijenicu.

"Tražili su nas biljeg od 70 kuna, da ovjerimo izjavu da nemamo dugovanja prema Gradu, tražili su ovjeru službenog obrasca i to je trebalo predati tri tjedna prije samih projekcija, mi smo to predali već u rujnu", rekla je Drina Ćavar Brajković, predsjednica Udruge Kristov stol.

A onda je odbijenica incijatorima, udruzi Kristov stol, stigla jučer.

"Zanima nas što se događa, koji su kriteriji, koliko onda treba predat, ovisi li o tome tko prije preda? Voljeli bismo imati neko objašnjenje od Grada Zagreba", poručila je Drina.

Iz Grada su za Dnevnik Nove TV kazali kako je broj termina ograničen na 50 godišnje. 1. studenog fontane je već rezerviralo veleposlanstvo Alžira, a dan ranije Grad će imati vlastitu projekciju za blagdan Svih svetih.

"Sve što se zabranjuje je negativno"

"Pa dobro, idemo vidjeti onda njihovu ideju pa ćemo moći komparirati iduće godine“, rekla je Draženka dok Mate smatra da bi gradska vlast trebala prihvatiti malo ozbiljnijih tema i raditi konkretne stvari, a ne ono što su najavili. "Bave se isključivo ideologijom, a to mi se ne dopada", rekao je.

"Sve što se zabranjuje je negativno“, mišljenja je Barica. "A plus toga ovo smo rekli što nam je - Lisinski nam je ovdje, i gradska uprava je ovdje. Pa Bože, ako to njima smeta, onda što ćemo reći. Smeta im", ustvrdila je.

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija DOBRO JE ZNATI Sve na jednom mjestu: Provjerite kakvo je radno vrijeme trgovina na blagdan Svih svetih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poduzetničke muke Inflacija nije zaobišla ni groblja: Ovogodišnji blagdan Svih svetih neki će dočekati s gorčinom

Do sada su fontane projicirale štošta, svijetlile su u bojama britanske pa i ukrajinske zastave, svijetlile su za Srebrenicu, za obljetnicu holokausta, na njima se vidio Franjo Tuđman, Josip Juraj Strosmajer, Nikola Tesla.

Što će sutra svijetliti umjesto hrvatskih svetaca i blaženika, Grad detalje nije otkrio.

Više o tome što će svijetlili za blagdan Svih svetih možete pogledati u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Srne Bijuk.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene