Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSPEKCIJSKI NADZOR

Dok mu Jakuševac visi o vratu Tomašević odgovorio na optužbe: ''Oni su me izabrali i jedino njima odgovaram''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u subotu, da u kompostani na Jakuševcu još uvijek čekaju da završi inspekcijski nadzor, međutim u međuvremenu su već uklonili višak komposta i sve normalno funkcionira.

Inspekcija je privremeno zaustavila primanje novog biootpada u kompostanu na Jakuševcu jer je količina komposta koji smije biti na tom odlagalištu, prešla maksimalne vrijednosti, potvrdio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dan ranije.

Tada je objasnio da je inspekcija naložila da se ukloni višak komposta, kako bi se moglo nastaviti primanje novog biootpada i najavio je da će se taj gotovi kompost riješiti najkasnije do subote te da će se gotovim materijalom prekriti zelene površine po gradu.

Zagrebački holding u suradnji s Gradom Zagrebom od četvrtka organizira akciju podjele komposta u rinfuzi za građane, koji će se tijekom jesenske sadnje moći besplatno preuzeti u kompostanama podružnice Zrinjevac. Od ponedjeljka, 17. listopada bit će organizirana i podjela besplatnog komposta u rinfuzi za građane koji obrađuju vrtne parcele na 15 gradskih vrtova.

Novinari su danas Tomaševića pitali prati li međusobne prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, a on je uzvratio da očito nije uključen, ako ne sudjeluje u tom razgovoru. "Za svoj stil političke komunikacije odgovaram, a za druge ne... Moj stil je ipak ne prijeći jednu granicu", kaže Tomašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MUKE S OTPADOM Tomašević potvrdio: Inspekcija privremeno zaustavila primanje biootpada na Jakuševcu

Pročitajte i ovo Razvrstavanje smeća kako razdvajati VIDEO Na snagu stupio novi sustav naplate i odvoza otpada: Pogledajte detaljan vodič

Na pitanje je li politička platforma Možemo! u kojoj je Tomašević, jedna od stranaka za koje premijer Andrej Plenković sugerira da su financirane 'izvana' te da su 'pod vanjskim utjecajem', odgovorio je kako ne vjeruje da je premijer uopće na njih mislio.

"Naravno da nismo. Od svih tih optužbi o stranim plaćenicima, mogu samo reći da sam ja plaćen od građana Grada Zagreba. Moja plaća je 17.400 kuna mjesečno, oni me plaćaju da radim ovaj posao, oni su me izabrali i jedino njima odgovaram", poručio je.

Uskoro "Zelena javna nabava"

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u subotu skoro pokretanje pilot-projekta "Zelene javne nabave" za gradske ustanove, u sklopu kojeg će se dati prednost lokalnim proizvođačima hrane iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Kako bi smanjili emisije stakleničkih plinova i transport hrane u javnoj nabavi za naše ustanove, prioritizirat ćemo lokalne proizvođače iz Zagrebačkog prstena, najavio je Tomašević na 19. manifestaciji "Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba" kod Boćarskog doma.

Pilot-projekt "Zelene javne nabave" poticat će smanjivanje potrošačkih lanaca, da potrošači što više hranu i ostale lokalne proizvode kupuju izravno od proizvođača. Time će više novaca ostati lokalnoj zajednici i samim proizvođačima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene