Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele knjižnicu ili tržnicu

Nakon Savice pobunio se i Siget, skupljali se potpisi protiv gradnje poslovnog centra na livadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Sigeta održali su prosvjedni skup protiv gradnje poslovno-trgovačkog centra na zelenoj livadi.

Inicijativa "Ne damo Siget" ogranizirala je prvo javno okupljanje u znak prosvjeda protiv gradnje poslovnog kompleksa na livadi nasuprot benzinske pumpe u Sigetu.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Slika nije dostupna Protiv gradnje poslovnog kompleksa Inicijativa "Ne damo Siget" održala novi prosvjed, teren će obići i gradonačelnik Bandić

Na mjestu gdje je planirana izgradnja u nedjelju se okupilo 50-ak građana, a prikupljali su se potpisi za peticiju protiv gradnje.

"Ovaj, prvi u nizu prosvjeda, ujedno je i poruka odgovornima u Gradu da za gradnju poslovnog kompleksa pronađu drugu lokaciju. Želimo da građani sami odluče što će se graditi na toj lokaciji, a da se pri tom neće dovoditi u pitanje očuvanje elemanata identiteta, ambijenetalnih obilježja, pješačkih pravaca, postojeće vegetacije i postojeće ulične mreže", poručuju iz Inicijative.

Razgovarali smo s Gordanom Pasanec koja je ispred Inicijative kazala kako se građani protive gradnji poslovno-trgovačkog kompleksa te bi na toj lokaciji voljeli vidjeti tržnicu ili knjžnicu.

"Prilikom raspisivanja natječaja izbjegla su se određena pravila te je on raspisan nakon rasformiranja Vijeća gradskih četvrti. Mi smo to slučajno otkrili", kazala je Pasanec.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene