Inicijativa "Ne damo Siget" održala je novi prosvjed protiv izgradnje poslovnog kompleksa na livadi nasuprot benzinske pumpe u Sigetu.


Na prosvjedu se okupio mali broj građana koji su poručili kako su radnici tvrtke GEOLAB koji su do jutra provodili mjerenja, napustili teren, ali će nastaviti ispitivanje tla do ponedjeljka.

Vezani članci Prosvjed u Šarengradu - 3 Mještani Šarengrada prosvjedovali zbog kamiona koji im se zabijaju u kuće: ''Samo čekam da se složi, da padne, da me zaruši'' Održan mirni prosvjed radnika Brodotrogira - 2 Prosvjed radnika Brodotrogira: "Ljudi već sedam mjeseci grcaju u dugovima. Za Božić nisu imali što djeci dati za jesti"

Poručuju i kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio obilazak terena na kojem bi trebao niknuti kompleks.

Inicijativa "Ne damo Siget" i u nedjelju je organizirala javno okupljanje u znak prosvjeda protiv gradnje poslovnog kompleksa, a prikupljali su se i potpisi za peticiju protiv gradnje. Peticiju je, kako doznajemo, do sada potpisalo više od 1000 građana.

Na tom bi se mjestu trebao izgraditi LIDL i pored njega stambena zgrada.

Stanovnici Sigeta od Grada traže da za izgradnju poslovnog kompleksa pronađe drugu lokaciju i da građani sami odluče što će se graditi na toj lokaciji, vodeći računa o očuvanju elemanata identiteta, ambijenetalnih obilježja, pješačkih pravaca, postojeće vegetacije i postojeće ulične mreže. Stanovnici Sigeta bi na toj lokaciji voljeli vidjeti tržnicu ili knjžnicu.

Gđa. Orsag Pasanac tvrdi i kako su se prilikom raspisivanja natječaja "izbjegla određena pravila" te da je natječaj raspisan nakon rasformiranja Vijeća gradskih četvrti.

DNEVNIK.hr je još u ponedjeljak, vezano za raspisivanje natječaja i eventualnu mogućnost promjene lokacije za izgradnju poslovnog kompleksa, poslao upit pročelnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanji Cvjetko Jerković, no odgovor - nismo dobili.