U Turnju je država zbrinula nekoliko ljudi. U nove im stanove, čim padne kiša, ulaze fekalije. Agonija traje već godinu dana!


Ivka Pranjić u ratu je izgubila dom i smještena je već godinama u Turnju kod Karlovca s još nekoliko ljudi sa sličnim sudbinama. U nove im stanove, čim padne kiša, ulaze fekalije, a agonija traje već godinu dana.

Vezani članci Vjekoslav Franetović i Snježana Franetović - 2 Zidovi su prekriveni mrljama fekalija, stan pun plijesni: "Samo da možemo disati normalno, spavati u svom krevetu" Provjereno: Sudbina povratnika iz SAD-a u domovinu - 1 Iz zidova im izbijaju fekalije, gledaju i udišu plijesan: "U početku su to bile ovlažene površine, nakon kojih su izlazile žutosmeđe fleke"

Umjesto osvježenja svaka kap kiše baki Ivki u stan donosi sadržaj septičke jame. Ivka živi u konstantnom strahu i ne može ni zaspati. Pobjegla je pred ratnim vihorom iz Doboja i godinama se selila. U stanu od 20-ak kvadrata koji je dobila od države trebala je naći mir.

Vlaga koja se uvukla napada njezina bolesna pluća i Ivka već boluje od bronhitisa. Izvođač radova već je jednom sanirao odvod, ali nije pomoglo. U nadležnom ministarstvu kažu da problem rješavaju što brže mogu

'Sve što se gradi uvijek se nakon useljenja nađu sitni nedostaci koji se tijekom vremena otklone', kazala nam je Marica Barberić iz Ministarstva regionalnog razvoja, ureda u Karlovcu. U telefonskom razgovoru izvođač nam je rekao da već sutra kreću u otklanjanje problema. Baka Ivka se samo nada da će uspjeti prije prvih kiša.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju