Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon Čeha, hrvatske granice počeli su 'okupirati' i Poljaci.


Na hrvatskim granicama nove države rastu poput gljiva poslije kiše. Nakon Liberlanda koji je na hrvatsko-srpskoj granici 13. travnja osnovao Čeh Vid Jedlička, i to uz veliku pozornost medija, u tišini je prošlo samoproglašenje Kraljevine Enclave (Kraljevine Enklave), na granici Hrvatske i Slovenije.

Vezani članci Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček "Visoki prekršajni sud, neki članovi Vlade i neke udruge koje vole hodati trebale bi na popravni iz poznavanja vrijednosti koje su izgradile Hrvatsku" Projekcija fontane (Foto: Dnevnik.hr) Stanovnicima Brezovice je prekipjelo! Uzeli stvar u svoje ruke i sami osmislili rješenje za brojne probleme tog kvartaKraljevinu od 100 metara kvadratnih, na, kako tvrdi njezin osnivač, ničijoj zemlji između Brezovice pri Metliki i Brezovice Žumberačke, 50 kilometara od Zagreba, 23. travnja ove godine proglasio je poljski turist K. Wrona.

Sebe je već posjeo na kraljevsko prijestolje i pozirao s krunom, ali je, poput pravog modernog monarha, proveo izbore za parlament. Imenovao je i nekoliko ministara. Glavni grad i zastava još nisu određeni, no monarhija ima moto - 'građani cijelog svijeta'. Osim engleskog, poljskog, hrvatskog i slovenskog, glavni jezik u Kraljevini Enclavi je - kineski. Možda zato jer je za ministra vanjskih poslova izabran Kinez.

7 četvornih km na obali Dunava -Teritorij koji diže 'europsku' prašinu

Kraljevina Enclava inače se propagira kao 'najmanja država Europe', ima svoj Facebook, Twitter, a uskoro će imati i aplikaciju za državljanstvo u državi veličine omanje kuće.

Zajednički naziv tvorevinama poput Liberlanda i Kraljevine Enclave je mikronacija, a u svijetu ih postoji popriličan broj od kojih su neke poput Christianije i Sealanda i (pre)poznate.

Lako je, naime, samoproglasiti mikronaciju, no problem je dobiti međunarodno priznanje.

Tako je, primjerice, i Hrvatskoj stigao zahtjev za uspostavljanjem međudržavne suradnje s Pingvinlandom.

Molbu su Ministarstvu vanjskih poslova uputila dvojca kraljeva, Arturus i Kristaps, inače investitori iz Latvije, koji su na Antarktiku odlučili proglasiti svoju Pingvin-državu. Glavni grad je Funky Town.

Još nema saznanja da su uspjeli uspostaviti međudržavne odnose.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju