Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"The World"

Najveći privatni kruzer u Rijeci: Na njemu plove i Madonna i Schwarzenegger, a apartmani koštaju i do 13,5 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruzer The World, najveći privatni kruzer na svijetu u utorak ujutro uplovio je ispred riječke luke.

Kruzer “The World”, poseban po tome što su njegovi vlasnici ujedno i stanari te doslovno na brodu žive i oplovljavaju svijet, zadržavajući se u svjetskim lukama dva do pet dana. Navodno je svaka kabina i apartman na brodu pojedinačno privatno vlasništvo, a trenutno su na brodu 200 putnika i 250 clanova posade.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

Brod je u vlasništvu 130 stalnih putnika iz 40 zemalja, a buduće luke dogovaraju s kapetanom pa čak i vrstu goriva ili božićne dekoracije.

The World je dugačak 196 metara, ima 165 apartmana, od studio apartmana do onih luksuznih, u kojem se smjesti i do 12 ljudi.

Ako imate viška novca pa biste željeli kupiti apartman na brodu, morat ćemo vas razočarati jer su svi smještaji rasprodani, no dio je ipak dostupan za najam.

Svoje aprtmane na brodu imaju zvijezde poput Arnolda Schwarzeneggera i Madonne, a cijene apartmana su uistinu nevjerojatne.

Za kupiti npr. najveće apartmane, pod uvjetom da su za prodaju, treba izdvojiti 13.5 milijuna dolara (početna cijena je 6 milijuna dolara).

Ali ni to nije sve, godišnje po osobi za održavanje broda treba izdvojiti dodatnih 60.000 do 300.000 dolara godišnje, ovisno koji apartman posjedujete, javlja portal bur.com.hr

Zato imate privilegij koji ima mali broj ljudi na svijetu, posjedovati vlastiti kruzer.

Brod ostaje pred Rijekom do srijede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene