Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVIŠE DUGUJU TELEOPERATERIMA

Najnoviji podaci Fine: Broj blokiranih građana nešto je smanjen, ali raste iznos koji duguju

Udruga Blokirani/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Udruga Blokirani/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Poslovni subjekti duguju pak 12,8 milijardi kuna, a blokirano ih je nešto manje od 24 tisuće.

Krajem ožujka ove godine bili su blokirani računi 325 tisuća građana, koji ukupno duguju 43,4 milijarde kuna. U blokadi su bili i računi nešto manje od 24 tisuće poslovnih subjekata, s dugovanjima u iznosu od 12,8 milijardi kuna, pokazuju najnoviji podaci Fine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne i dugove prema Holdingu Bandić oprašta dugove blokiranima Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Gdje zadnjih 6 mjeseci nije bilo naplate FINA deblokirala više od 225 tisuća građana s ovrhama starijima od tri godine

U odnosu na stanje godinu dana ranije, riječ je o smanjenju broja blokiranih za 4789 poslovnih subjekata (16,6 %) i smanjenju prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje, u iznosu od 4,55 milijardi kuna (26,2 %).

Najveći broj građana ima dug prema teleoperaterima, njih nešto manje od 160.000. Ukupni dug građana (43,4 milijarde kuna) veći je za 0,6 % u odnosu na prethodni mjesec. Najveći dio duga, u iznosu od 17,9 milijardi kuna, odnosio se na dug građana prema bankama kao vjerovnicima (41,4 %), a prema cijelom financijskom sektoru (bankama, štedionicama, kreditnim unijama, leasing i factoring društvima, osiguravajućim društvima, tvrtkama čija je djelatnost kartično poslovanje), dug je iznosio 21 milijardu kuna ili 48,5 %.

Na godišnjoj razini broj građana s blokiranim računima smanjen je za 1,7 posto, ali je iznos njihova dugovanja porastao za 3,3 posto.

Dug građana koji su blokirani za dug veći od milijun kuna (udio u broju blokiranih građana 1,5 %), iznosi ukupno 22,3 milijarde kuna (udio u ukupnome dugu građana 51,4 %), objavila je Fina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene