Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

TUČA, KIŠA, JAK VJETAR...

Promjena vremena zahvatila cijelu Hrvatsku: Meteoalarm izdao crveno upozorenje zbog orkanske bure, na Sljemenu pao snijeg

Pao snijeg na Sljemenu (Foto: Screenshot)
Pao snijeg na Sljemenu (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot
Najavljena promjena vremena zahvatila je cijelu Hrvatsku, a u većem dijelu zemlje kiša pada od jutra. Kolnici su mokri i skliski od kiše u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub.

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za područje Velebita, gdje se poslijepodne i tijekom noći očekuje jaka, a ponegdje i olujna bura. ''Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu'', upozorava meteoalarm.

Za sjeverni Jadran DHMZ upozorava na moguće prekide opskrbe električnom energijom i gužve u prometu. Upozoravaju i na oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina.

Pao snijeg na Sljemenu (Foto: Screenshot) Pao snijeg na Sljemenu (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot

Orkanski udari bure očekuju se i u Istri, a u Gorskom kotaru obilne kiše. Stanovnici središnje Hrvatske javljaju i kako je u nekim mjestima bilo i tuče, a tuča je rano jutros padala i u dijelovima Zagreba. Na Sljemenu je pao i snijeg.

Hrvatski autoklub javlja da je smanjena vidljivost na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između vijadukta Bukovo i čvora Vrata.

Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pred nama je nova promjena

U ponedjeljak, ali i idućih dana trebat će nam toplija odjeća. Još će uglavnom utorak ujutro biti kiše ili snijega, a zatim će se razvedravati. Idućih dana ostaje hladno, osobito ujutro kada može biti i mraza, dok će tijekom dana temperatura ipak postupno rasti.

Detaljniju vremensku prognozu za dane koji dolaze pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene